Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Gif Sundsvalls Eric Larsson gjorde enda målet borta mot Sirius.

Sundsvall fick revansch på Sirius

Sirius vände och vann i sista sekunderna i vårens möte med Gif Sundsvall. I returen tog Eric Larsson en gruvlig revansch.

Segern var Sundsvalls första på bortaplan sedan den 17 maj. Giffarna har haft en minst sagt blygsam målproduktion i år och kom till Uppsala med ynka sjutton mål totalt, sämst i serien och en av orsakerna till att ”Giffarna” just nu är indragna i bottenstriden.

Det blev inte fler än ett mål mot Sirius men nu räckte det för att ta andra raka segern för första gången i år.

"Skrattade åt mig"

Skönt såklart då bland andra Sundsvalls interna skyttekung Linus Hallenius missat öppet mål, och inte minst för Larsson själv efter en duell lite tidigare i matchen med Siriusmålvakten.

- Wicks är en bra målvakt absolut. Han kommer ut och gör sig stor och sådär och hånar mig lite där när jag sköt ett skott och han räddade den bollen. Han skrattade åt mig då och sa att han tog den enkelt, så det var skönt att få sätta en på honom och vinna matchen, säger Larsson.

TT: Sa du något tillbaka?

- Nej, vi skrattade tillsammans efter matchen, han gratulerade mig till ett fint mål så det var skönt. Jag behövde inte säga mer än så, säger Eric Larsson med ett stort leende.

Segermålet kom efter en löpning på högerkanten där han hade med sig både Romain Gall och Linus Hallenius och därmed läge att passa, men:

- Jag har sagt till grabbarna att jag kommer att skjuta mer nu om jag får lägen i stället för att passa. Om man får ett litet läge så är det bättre att skjuta själv. Det kan gå in som det gjorde i dag. Det är alltid ledigt i bortre hörnet.

Tung skada för Sirius

TT: Så receptet för att lyfta ur bottenstriden är att skjuta mer?

- Ja precis. Vi har tränat på det mer under veckan också, att gå lite mer på avslut och våga ta avsluten så det var skönt att den satt.

För Sirius innebär förlusten att Uppsalalaget nu förlorat tre raka matcher, enligt Upsala Nya Tidning för första gången sedan tränarparet Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf tog över laget 2012 dessutom.

Lägg därtill en tung skada på mittbacken Daniel Jarl som på något sätt drog till ledbandet i knäet vid ett upphopp så illa att han bars av på bår och fördes till Akademiska sjukhuset berättade assisterande tränaren Thomas Lagerlöf.

- Vi förlorar en väldigt bra spelare men vi inväntar preliminärt besked från sjukhuset i kväll, sedan behövs det säkert magnetkameror och annat för att reda ut hur illa det är. Men vi ska inte stryka honom för säsongen än tycker jag.