Sundsvall körde över Trelleborg

Det blev inget trendbrott för Trelleborg som nu har sju matcher i rad utan seger. I stället blev mardrömmen än mörkare. Nästjumbon blev totalt utspelad av Sundsvall och föll på hemmaplan med 1–6 efter bland annat ett hattrick av Linus Hallenius.

|

Tre mål efter 13 minuter. Det var en händelserik matchinledning på Vångavallen där Sundsvall tog ledningen redan efter fem minuter. Jonathan Tamimi fick sätta sitt första för säsongen när han placerade in 1–0 till gästerna.

Hemmalaget kvitterade bara två minuter senare genom Marcus Pode efter ett fint väggspel med Zoran Jovanovic kombinerat med dåligt Sundsvallsförsvar. Närmare än så kom inte TFF och fem minuter senare hade Sundsvall tagit ledningen på nytt. Tamimis inlägg nådde Peter Wilson som nickade in 2–1, och innan pausvilan rann Linus Hallenius igenom och sköt in 3–1.

Hattrick av Hallenius

Hemmalagets totala uppgivenhet kunde inte hjälpas ens av att lagets anfallsstjärna Salif Camara Jönsson gjorde comeback efter lång skadefrånvaro och äntligen fick göra allsvensk debut.

I stället blev uppförsbacken ännu brantare när Linus Hallenius satte 4–1 i den 67:e minuten och fullbordade sitt hattrick i den 71:a minuten med 5–1.

- Kul att få göra såna mål. Men i dag gör jag egentligen ingen bra match. Jag tappar boll och är inte speciellt delaktig i spelet och lik förbannat sätter jag tre kassar, det är lite ovant för mig, säger Linus Hallenius i CMore.

På tilläggstid satte Maic Sema 6–1 och tennissiffrorna var ett faktum.

Som att det inte var nog med bekymmer i Trelleborg fick Salif Camara Jönsson rött kort med tio minuter kvar och är avstängd nästa match mot Malmö FF.

"Go känsla"

Det var Trelleborgs sjunde match utan seger och nästjumbon har fortsatt fyra poäng upp till Brommapojkarna på kvalplats. Att förlusten sved hårt blev extra tydligt när laget meddelade att ingen från TFF tänkte göra några tv-intervjuer direkt efter matchen.

För Sundsvall, som i och med segern klättrar till sjundeplats i tabellen, var tongångarna de motsatta:

- Det är en go känsla just nu. Det känns som att det är en ny upplaga av GIF Sundsvall som åker ner och kan vinna matcher på det här sättet, säger Hallenius.