Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sundsvalls Romain Gall hyssjar mot publiken efter sitt mål mot Sirius.

Sundsvalls matchvinnare drömmer om landslaget

Gif Sundsvall tippades i botten men har istället etablerat sig på övre halvan. Efter 3–1 mot Sirius borta nafsar ”Giffarna” toppkvintetten i hälarna.

När hängmatchen från omgång två spelades i Uppsala på tisdagen var det svenska landslagets framfart i VM given inspiration för gästande ”Giffarna” som laddade upp med att se en del av Sveriges åttondelsfinal på hotellet och resten av VM-matchen på några av spelarnas mobiler.

- En fin inspiration! Allt kan hända i fotboll, det ser man i VM hela tiden. Lag som inte ska gå vidare slår ut de ”bättre” lagen. Det gäller bara att tro på det man gör.

TT: Dina tankar om Sveriges framfart?

- Jätteroligt. Killarna är glada, hela nationen är glad. Det är en bra tid att vara svensk just nu.

Hittat rytmen igen

I Sundsvall gläds man åt att 23-åringen har hittat rytmen som han letade efter förra året. Då blev det två mål och två assist på 24 matcher varav 16 i startelvan och en ryckig säsong där skador i höft och lår gjorde att Gall fick börja om gång på gång och aldrig hittade riktigt rätt.

Att Sundsvall dessutom hade en tydligt defensiv profil i sitt spel gjorde inte livet lättare för offensivt lagde Gall som i år har varit given i Sundsvalls anfallstrio.

- Det är alltid lite anpassning när man kommer till ett nytt land men jag vet att jag hade kunnat vara lika bra då som jag är nu. Det gällde bara att hitta rytmen och det har jag gjort i år. Tränaren sa åt mig att jobba på defensiven också så där är jag starkare nu. I år är vi dessutom ett mer attackerande lag och då faller allt på plats för mig.

Straffmål och assist

I tisdagens 3–1-seger mot Sirius blev det ett mål på straff, amerikanens andra för säsongen, och en assist för Romain Gall.

Just straffarna har han tagit i alla lag i karriären, förutom förra året, men nu är Gall dedikerad straffläggare i Sundsvall och när Sirius lagkapten Moses Ogbu kom åt bollen med handen efter halvtimmen spelad satt kvitteringen till 1–1 där utan tvekan.

- Visst har man pressen på sig men jag har mitt lilla trick där jag fäster blicken på målvaktens ögon och spelar ett psykologiskt spel med honom. När han lägger tyngden åt ena hållet så skjuter jag åt det andra. Det handlar mest om självförtroende faktiskt, att man känner sig säker när man kliver fram och tar straffen.

Nu har Gall självförtroende i hela spelet och när Sundsvall fick en spelvändning kort efter halvtidsvilan spurtade han på egen hand över hela planen med bollen klistrad vid foten.

- Jag tog ett snabbt beslut om att springa ifrån Siriusspelarna helt enkelt. Jag borrade ner huvudet och lämnade dem bakom mig, såg Linus komma i mitten och gav honom ett enkelt avslut.

Rykten placerar nu amerikanen i såväl andra ligor som i det amerikanska landslaget.

- Rykten är rykten men landslaget vore fantastiskt. Jag drömmer om att spela där och kommer jobba så hårt att jag slår mig in där till slut.