Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Malmö FF:s stortalang Mattias Svanberg flög fram mot Falkenberg.

Svanberg i huvudroll

En målpassning efter 57 sekunder och ett mål i 20:e minuten. 17-åringen Mattias Svanberg låg bakom segern – i sin debut från start.

Han har spelat fyra matcher tidigare. Men bara som inhoppare. Mot Falkenberg i sin femte A-lagsmatch fick Mattias Svanberg plats i Malmö FF:s startelva för första gången.

- Vi har sju spelare borta men hittar ändå sätt att vinna matchen på. Det visar att vi har en bred trupp och att vi har ett bra lag, säger han.

1–0 kom när Svanberg passade fram till Jo Inge Bergets klackmål. I 20:e minuten var det Svanberg som själv gjorde 2–0-målet.

- Jag skulle bara gå in och göra det jag är bra på. Och vi skulle bara vinna den här matchen. Det var hur skönt som helst att få sätta dit ett själv också. Jo Inge gör det riktigt bra på 1–0-målet också. 

Svanberg hyllades av lagkamraterna. En av dem var Franz Brorsson.

- Mattias är en fantastisk spelare, en stor talang. Jag skulle säga att han är den bästa svenska spelaren i sin ålderklass. Han gör det riktigt bra när han kommer in. Han tar verkligen chansen, säger Brorsson.  

Svanberg fick under matchen höra av publiken hur det gick i den andra viktiga matchen, den som spelades i Borås.

- Efter slutsignalen var det ren glädje. Jag fattade att Elfsborg hade tagit ledningen när supportrarna jublade en bit in i den andra halvleken. Supportrarna ropade in till oss hur det gick. Sen hörde jag när matchen var slut för Norrköping och att guldet var klart. Det är det största jag har varit med om.