Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Svenskt jubel efter Andreas Granqvists mål mot Mexiko.

Svensk laganda största hotet mot Schweiz

Schweiz är favorit, enligt de schweiziska tidningarna. Men Sverige är en tuffare motståndare än de man mött i gruppspelet och laget måste skärpa till sig. Så går tongångarna i schweiziska medier inför åttondelsfinalen i fotbolls-VM mellan länderna på tisdag.

"Laganda, laganda, laganda", så sammanfattar Neue Züricher Zeitung det svenska landslagets styrkor. "Tidigare drog superstjärnan Zlatan Ibrahimovic all uppmärksamhet till sig. Nu tar alla mer ansvar. Och efter att ha slagit ut Nederländerna och Italien i VM-kvalet har Anderssons lag självförtroende och vet att de kan vara framgångsrika även utan Ibrahimovic."

Däremot brister det i tempo och kreativitet, framför allt på mittfältet. Och i anfallet saknas en anfallare av internationell klass.

Den viktigaste spelaren är lagkaptenen Andreas Granqvist, som "till skillnad från Ibrahimovic kan motivera andra i stället för att göra dem passiva och vänta på att någon annan gör jobbet."

Basler Zeitung anser att Emil Forsberg är lagets viktigaste spelare "den ende i ett annars habilt spelarkollektiv som sprider en gnutta genialitet". Blick utser Ludwig Augustinsson till Sveriges bäste spelare, som "springer och krigar som ingen annan".