Svensk målfest i NHL – Zibanejad hyllades

Det blev tio svenska mål i sex NHL-matcher. Mika Zibanejad gjorde två av dem när hans New York Rangers vann över Florida med 5–2.

ANNONS
|

Svensken stod dessutom bakom två assist, och fick gå hem med fyra färska poäng efter matchen.

Tränaren David Quinn hyllar Zibanejad efter matchen.

- Jag kan inte ens uttrycka hur glad jag är att han belönas i statistiskt. Tidigare har han spelat väldigt bra hockey men inte belönats i statistiken, och han är en komplett spelare. Han är skicklig, han är tuff, han kan åka skridskor, han är en fantastisk kille och kul att vara med. Vi har tur som har honom, säger Quinn.

ANNONS

Zibanejad har en gång tidigare gjort två mål och två assist i en match, i ett möte med Ottawa 2014, enligt nhl.com.

- Vi sköt puckar och vi rörde oss fort, och drog fördel av deras spel... det är inte svårare än så, säger Zibanejad i omklädningsrummet efter nattens match.

"Hemsk första period"

Båda Zibanejads målgivande passningar gick till norske Mats Zuccarello, som också fick in två mål i matchen. Det var hans två första mål för säsongen.

Zibanejad hyllar sin lagkamrat efter matchen.

- Han är en sådan spelare som gör alla runtomkring väldigt bra, och det märktes i dag, säger Zibanejad.

Zuccarello svarar skämtsamt att han betalat Zibanejad för den kommentaren, men lägger till att Zibanejads mål i början av andra perioden gjorde skillnad.

- Vi hade en hemsk första period och vi pratade om det och kom ut hungrigare och spelade mer fysiskt, säger Zuccarello.

ANNONS

Lagets femte och sista mål gjordes av Kevin Hayes efter en passning från Jesper Fast.

Lundqvist vilade

New York Rangersmålvakten Alexander Georgijev räddade 36 skott på mål.

Henrik Lundqvist som spelat sju av de åtta första matcherna fick vila. Tränaren David Quinn säger till New York Post att det var en bra match för Lundqvist att avstå.

- Han kunde ha spelat men jag tyckte bara att det var ett bra läge att få in "Georgie", sade Quinn till tidningen före matchen.

Även Nashvilles Viktor Arvidsson blev tvåmålsskytt och Filip Forsberg gjorde ett mål när laget vann på hemmaplan över San Jose med 5–4. Och Patric Hörnqvist gjorde två mål för Pittsburgh i matchen mot Edmonton, som slutade 6–5 efter att Sidney Crosby avgjort i förlängning.

Övriga svenska målskyttar var Elias Lindholm, Calgary, John Klingberg, Dallas och Rikard Rakell, Anaheim.

TT
ANNONS