Svensk protest avslogs direkt

Sverige lämnade in en protest efter Sandra Näslunds finalåk – men den avslogs direkt.

ANNONS
|

Näslund kämpade hårt för att köra om sina motståndare i finalåket. Trots flera rejäla försök kom svenskan aldrig förbi för att slåss om guldet.

Den svenska protesten var riktad mot schweiziskan Fanny Smith som tog bronset.

- Hon satte ut en armbåge och höll kvar Sandra så att inte hon kunde passera när hon kom med högre fart i sista kurvan in mot målrakan, säger Iljans.

Fick en armbåge

Sportchefen Joar Båtelson är inne på samma linje:

ANNONS

- Det är en omkörningsmöjlighet där hon har högre fart i ytterspår. Det kollades av en jury efteråt, men de släppte igenom det. Det såg ut som att hon fick en armbåge utkörd och bromsades emot den. Det var den största delen.

Han uppger att det är väldigt sällan som Sverige lämnar in protester.

- Det känns för jävla tråkigt. Det är synd för Sandra som har varit bäst i världen hela säsongen och så bedöms det så här på ett OS. Det känns tråkigt. Vi ville så klart ha medalj, säger Båtelson.

Svårt för juryn

De svenska skicrossledarna var inte enbart missnöjda med att den protesten som avslogs. Det riktades också kritik mot banan.

- Jag tycker att det är den sämsta banan den här säsongen. Den är ganska tråkig i det hänseendet att det finns väldigt få omkörningsmöjligheter. Det är inte likt någon av världscupbanorna den här säsongen, där man har kunnat köra om på flera ställen, säger Båtelson.

ANNONS

Även om han försöker att komma ihåg att svenskorna kom fyra och sexa i OS säger han:

- Det måste finnas besvikelse. Man kan inte vara jätteglad för det. Vi är stolta över både Lisa och Sandra, det ska vi inte glömma bort. Men det blir speciellt fokus på medaljerna i ett sådant här mästerskap, säger han.

Pyeongchang, TT:s utsända
ANNONS