Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Svenskt jubel efter segern mot Schweiz.

Svensk storseger i gruppfinalen

Schweiz skulle bli det svåraste testet hittills för Sverige i innebandy-VM. Det blev dock tvåsiffrigt även i den tredje gruppspelsmatchen.

Redan i den första matchminuten verkade vägen utstakad till det som i slutändan skulle bli en seger med 12–3 (5–2, 5–1, 2–0) för de svenska damerna. Redan efter 53 sekunder hade Sverige, genom Sara Steen och Ellen Rasmussen, gjort både ett och två mål i mötet med Schweiz. Även om Schweiz lyckades hitta nätet även de i den första perioden så var det en ganska klar kvalitetsskillnad lagen emellan.

Lägg därtill att Sofia Joelsson och Emelie Wibron hade extra kul tillsammans. Joelsson stod för sitt andra hattrick i turneringen, efter att alla hennes tre mål kommit till efter assist från Wibron. Joelsson gav tillbaka när slutresultatet fastställdes, med en assist till Wibrons 12–3-mål. Wibrons andra för dagen.

Även Moa Tschöp blev tvåmålsskytt. Gladast av alla målskyttar var nog dock Ida Sundberg.

- Jag hann inte uppfatta så jättemycket. Jag blev nog lite chockad när den rullade in, sade Sundberg till innebandyförbundets hemsida om sitt 10–3-mål, som var hennes första i landslaget. Sundberg var innan turneringen den enda spelaren i truppen som inte gjort mål i landslagssammanhang.

Resultatet 12–3, kombinerat med 23–2 mot Tyskland och 17–2 mot Polen i de tidigare matcherna i gruppen, ger Sverige smått sanslösa 52–7 i målskillnad när man går in i kvartsfinalspel på onsdag.

Där väntar segraren i åttondelsfinalen mellan Lettland och Danmark.