Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Malin Baryard Johnsson, här på Indiana under VM i höstas, är en av många svenska ryttare som deltar i deltävlingen i Global Champions Tour på Stockholms stadion i juni. Arkivbild.

Svenska toppryttare utmanar på hemmaplan

Malin Baryard Johnsson, Peder Fredricson och Henrik von Eckermann utmanar världseliten i GCT-hoppningarna på Stockholms stadion i juni. Den svenska topptrion utgör tre fjärdedelar av VM-silverlaget från Mill Spring i höstas.

Global Champions Tour gör ett första besök på svensk mark 13–16 juni och platsen är historisk i ridsportsammanhang. På Stockholms stadion avgjordes OS-hoppningarna 1912 och 1956 och det första samlade världsmästerskapet 1990.

I de internationella hoppklasserna med GCT tar åtta svenska ryttare plats. De är, förutom de tre VM-silvermedaljörerna, Evelina Tovek, Linda Heed, Fredrik Spetz, Jacob Hellström och Erica Swartz.

Tovek i täten

Tovek är så här långt främsta svenska ryttare i GCT. Hon ligger på sjätte plats i sammandraget med 86 poäng. Malin Baryard Johnsson är åtta på 80 poäng.

"Den här uppställningen visar vilken fantastisk bredd på ryttare som vi i Sverige har och vilken hög nivå vi håller", säger förbundskaptenen Henrik Ankarcrona i ett pressmeddelande.

"Alla ryttare är oerhört taggade och kommer att vara redo för uppgiften när det är dags. Vi hoppas så klart att vi kommer att ha svenskar i topp på resultatlistorna."

I Global Champions Tour tävlar ryttarna individuellt och i Global Champions League i lag. Hästveckan i Stockholm bjuder även på internationella klasser i dressyr och kringklasser i hoppning.

GCT gör närmast stopp i Hamburg och Cannes innan det är dags för premiär i Stockholm.