Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Camilla Lennarth. Arkivbild

Svenskar nära täten i historisk mixedtävling

För första gången någonsin spelar män och kvinnor mot varandra i en professionell golfturnering. Efter den första rundan i Jordan Mixed Open skuggar Henric Sturehed och Camilla Lennarth täten.

30-åriga Camilla Lennarth noterades för sex birdies och två bogeys, och gick därmed runt på 68 slag, fyra under par. 28-årige Henric Sturehed svarade för fem birdies och var ett slag vassare, vilket räcker till en delad sjätteplats.

Nederländaren Daan Huizing leder, åtta slag under par, närmast före brittiska duon Meghan MacLaren och Paul Streeter som är sju under.

40 proffsspelare samt en amatörspelare vardera från damernas Europatour, herrarnas challengetour och herrarnas veterantour bildar det 123 spelare starka startfältet i den historiska tävlingen – som ingår i samtliga tidigare nämnda tourer – på Ayla Golf Club i hamnstaden Aqaba i södra Jordanien.

Spelarna slår ut från olika tees beroende på tourtillhörighet, men spelar i övrigt alltså på samma villkor på samma bana och gör upp om samma prispott.

Den forne herrvärldsettan Greg Norman, som har designat banan, menar att fler tävlingar likt denna kommer att förekomma framöver.

"Att konstruera ett format där damer och herrar kan tävla mot varandra på samma bana är en imponerande bedrift. Det är ingen tvekan om att tävlingar som visar upp skickliga golfspelare, oavsett kön, är framtiden i sporten", säger Norman i ett uttalande.