Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Dario Cologna vann Tour de Skis andra etapp av sju. Daniel Richardsson blev bäste svensk på en 18:e plats.

Svenskarna sliter – långt efter i Tour de Ski

93:a i går – 18:e i dag. Daniel Richardsson blev bäste svensk över 15 kilometer klassiskt, men de svenska herrarna är redan långt efter i Tour de Ski som på nyårsafton fick en ny hemmasegrare i Dario Cologna.

Calle Halfvarsson, 28, dras med magproblem och Marcus Hellner, 32, letar efter formen.

På Tour de Skis andra tävlingsdag av sju var det i stället den klassiske specialisten Daniel Richardsson, 35, som var bäst av svenskarna. Richardsson, som slutade på en 93:e plats och näst sist i lördagens sprint i fri stil, stod för en stabil insats och slutade på en 18:e plats över 15 kilometer klassiskt i schweiziska Lenzerheide.

Svårt före

- Ett lopp man fick kriga sig igenom. Fick aldrig någon god känsla. Bättre än gårdagen, men det visste jag innan, säger Richardsson till SVT och fortsätter:

- Jag fick slita uppför. Det var isigt i början, men sedan blev det blött.

Richardsson var hela 52,3 sekunder bakom etappsegrande hemmaåkaren Dario Cologna, som vann hela Tour de Ski 2011 och 2012.

Hellner bäst i sammandraget

Cologna gick en stenhård kamp mot Alexej Poltoranin, Kazakstan, om etappsegern. Schweizaren var till slut sex hundradelar snabbare inför hemmapubliken som på lördagen fick se landsmaninnan Laurien van der Graaff vinna damsprinten. Martin Johnsrud Sundby, Norge, slutade på tredje plats 13.1 efter Cologna.

Marcus Hellner var 19:e åkare i mål, Jens Burman 28:e, Calle Halfvarsson 33:e, Oskar Svensson 36:e och Gustav Eriksson på 56:e.

Regerande Tour de Ski-mästaren Sergej Ustiugov, Ryssland, slutade på tionde plats. Men leder fortfarande i toursammandraget, 1.6 sekunder före Cologna, efter sin sprintseger under lördagen. Marcus Hellner är bäste svensk totalt, på en 16:e plats, 1.18,1 efter Ustiugov.

På nyårsdagen fortsätter Tour de Ski med jaktstart, 15 kilometer i fri stil för herrarna.