Pittsburgh Marcus Pettersson, mitten, gjorde ett mål i 6–5-segern hemma mot New York Rangers i NHL.

Svenskdoldisen målskytt mot Rangers: "Starka"

Marcus Pettersson är ingen av NHL:s mer framstående ishockeysvenskar. Men i Pittsburghs 6–5-seger hemma mot New York Rangers gjorde Skellefteåsonen ett av målen.

|

Pettersson, som lämnade SHL efter säsongen 2016–2017, satte Pittsburghs 2–1-mål med ett direktskott i mitten av andra perioden. Det var den 22-årige backens andra mål på 61 matcher den här säsongen, som han inledde i Anaheim innan klubbytet i december.

- Jag fick en bra passning av Nick Bjugstad och såg att det var mycket folk framför deras målvakt, säger Marcus Pettersson till Aftonbladet.

Svensken spelade dessutom fram till slutspelsjagande Pittsburghs 3–1-mål innan avgörandet kom i inledningen av tredje perioden. Penguins gick då från 3–3 till 6–3 genom tre mål på drygt fem minuter, varav ryske stjärnforwarden Jevgenij Malkin noterades för två.

- Vi behövde verkligen segern. Vi hade en tung förlust mot Calgary i går (4–5) när vi spelade bra men inte fick resultatet med oss. Samtidigt vann Carolina. De har varit väldigt starka på slutet samtidigt som vi haft svårt att få till en ”streak” med flera segrar i rad. Förhoppningsvis kan vi ändra på det nu, säger Pettersson.

Rangers, där stjärnmålvakten Henrik Lundqvist var bänkad till förmån för formstarke Aleksandr Georgijev, gjorde två reduceringsmål i slutet. Det sista kom från Mika Zibanejads klubba, hans 26:e för säsongen. Centern, som vann VM-guld med Tre Kronor förra året, spelade även fram till Mats Zuccarellos 2–3.

Rättad: En tidigare version innehöll fel målangivelse. Rätt ska vara att Marcus Pettersson spelade fram till 3–1-målet