Svenskduo bakom Anaheims tredje raka

Anaheim Ducks har fått den bästa starten på NHL sedan säsongen 2006/2007. Svenskduon Hampus Lindholm och Jakob Silfverberg låg bakom lagets tredje raka seger. Matchen mot Detroit slutade 3–2 efter straffar efter mål av de båda svenskarna.

|

Det var tolv år sedan Anaheim vann sina tre inledande matcher i NHL – den gången blev det en Stanley Cup-seger – och Hampus Lindholm och Jakob Silfverberg var högst delaktiga i att vinstsviten höll i sig.

Svenskduon gjorde Anaheims båda mål under ordinarie tid, innan laget avgjorde bortamötet på straffar.

Detroit Red Wings, som haft en tung start på säsongen, tog ledningen i den första perioden men kvitteringen till 1–1 kom av Lindholm i mitten av andra. Efter att hemmalaget tagit ledningen ytterligare en gång var det Silfverberg som fixade en ny kvittering i tredje.

Troy Terry gjorde sedan det enda målet i straffläggningen.

Hattrick av Bergeron

Patrice Bergeron stod för ett hattrick och en assist, och David Pastrnak gjorde två av målen och två assist, när deras Boston vann över Ottawa med 6–3.

Det är Bergerons fjärde hattrick i NHL-karriären.

- Det är en sån där grej som man inte ser ofta, men det är kul att få, säger han i omklädningsrummet efter matchen.

Hans första mål kom efter bara 30 sekunders spel i första perioden och det sista i tredje. Han säger att laget spelade lite slarvigt bitvis och att isförhållandena inte var särskilt bra.

- Pucken studsade lite åt alla håll, vi pratade om att hålla allt enkelt. Det lönade sig, i tredje spelade vi mycket bättre och vi fick bra chanser. Vi höll fast vid det.

Lagets tränare Bruce Cassidy säger vid en presskonferens att han är glad att spela på hemmaplan igen och att han är nöjd över stjärnans insatser.

- Jag är imponerad av allt som "Berger" gör. Han spelar från alla håll och vi använder honom i alla situationer.

Bergeron noterades även för en assist till David Pastrnaks 5–2-mål.

Motståndarlagets Ryan Dzingel gjorde två mål i matchen.

Dahlins Buffalo vann

Rasmus Dahlins Buffalo vann över Vegas på hemmaplan med 4–2.

Jack Eichel stod för matchens två första mål, innan Erik Haula fick in Vegas första mål efter en målgivande passning från William Karlsson. Karlsson stod även för en assist till matchens sista mål, som sattes av Jonathan Marchessault i mitten av tredje perioden.

Patrik Berglund noterades för en assist till Marco Scandellas 3–1-mål för Buffalo.