Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Alexander Rossi i sin bil i loppet i Austin, Texas, i mars.

Svenskduon långt efter i Long Beach

Felix Rosenqvist och Marcus Ericsson får fortsätta jaga sina första pallplatser i amerikanska Indycar. När motorcirkusen kom till Long Beach slutade de blågula hoppen på 10:e respektive 20:e plats. Vann gjorde Alexander Rossi.

Från sin startposition i pole position släppte inte Alexander Rossi greppet om årets fjärde Indycarlopp. Amerikanen tog sin första seger för året, och andra i rad i Long Beach. Rossi ledde under 80 av de 85 varven och vann dryga 20 sekunder före Josef Newgarden, och var tagen efter loppet.

- Det är en speciell känsla. Jag fick precis veta att min farfar dog i går så den här segern är för honom, säger Rossi i depån till NBC.

Felix Rosenqvist kraschade i kvalet och fick starta först på position 12. Därifrån lyckades svensken alltså köra upp sig två placeringar.

Marcus Ericsson, som startade som 19:e förare, kom redan på det första varvet lite för nära Jack Harvey and Spencer Pigot och fick som straff att köra genom depån. Det tidstillägget kostade placeringar, och Ericsson blev 20:e man, två varv bakom Rossi.

Efter fyra lopp har fortfarande ingen förare tagit mer än en seger, Josef Newgarden leder knappt före Alexander Rossi. Svenskarna tappade varsin placering och ligger tolva (Rosenqvist) respektive 16:e (Ericsson).

Serien fortsätter nu till Indianapolis, med ett "vanligt" lopp den 11 maj med en annan bansträckning innan den klassiska ovalbanan i Indianapolis 500, som det är dags för den 26 maj.