Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Marcus Ericsson och Felix Rosenqvist gör premiär i Indycar.

Svenskduon redo för Indycar-premiär

110 varv i över 25-gradig värme, klarblå himmel och palmer vid sidan av banan. Indycar-premiären i St Petersburg bjuder på fina förutsättningar – och två debuterande svenskar på startlinjen.

Förberedelserna har varit långa sedan först Felix Rosenqvist och sedan Marcus Ericsson deklarerade att deras respektive racingkarriärer skulle fortsätta i amerikanska Indycar.

- Det är skönt att det drar i gång på riktigt nu. Det har varit väldigt långa månader med försäsong. Nu får vi äntligen se hur vi står mot de andra och hur det kommer att gå helt enkelt, säger Felix Rosenqvist.

"Mycket nytt"

För Marcus Ericsson började förberedelserna mer eller mindre så fort formel 1-säsongen var över i slutet av november. Han körde ett test i december och efter nyår flyttade han över till USA för att förbereda sig ordentligt inför sitt nya kapitel i karriären.

- Det är väldigt mycket nytt. Det är inte bara en ny serie utan allt är nytt. Jag har jobbat hårt för att komma till den här helgen rätt förberedd. Så det känns jättebra och det ska bli kul att det drar i gång, säger Ericsson.

Första sedan Bräck

Förberedelserna har nu tagit de två svenskarna till Floridas västkust. När de båda ställer sig på startlinjen på söndag gör de det som de första svenskarna sedan Kenny Bräck 2005.

- Kenny och Indycar var väldigt stort i Sverige och det märker man har levt kvar. De fans som Kenny hade finns även nu och även yngre fans som jag och Marcus har tagit med. Man känner verkligen att den svenska motorsportcirkeln har slutit sig runt Indycar nu, och det är grymt kul, säger Rosenqvist.

Marcus Ericsson:

- Vi båda kommer in som nykomlingar i serien och det ökar ju intresset i Sverige. Det är jättekul, även för mig personligen att ha någon svensk att snacka med i depån. Det är inte något jag är van vid. Ofta är man ensam svensk ute i världen och därför är det skitkul att han är här.