Svenskmål i viktig Montpellierseger

Sofia Jakobsson och Stina Blackstenius gjorde var sitt mål när Montpellier slog Paris Saint-Germain med 3–0. Segern var nödvändig i kampen om den sista Champions League-platsen.

ANNONS
|

Bakom suveräna Lyon är det en hård kamp om andraplatsen, som innebär spel i Champions League nästa säsong.

Efter påskhelgen är det knapp fördel för Montpellier. 3–0 hemma mot Paris Saint-Germain gör att laget passerar just PSG upp till andra plats i tabellen.

- En jätteviktig vinst. Det var en fantastisk laginsats i dag, det känns jätteskönt, säger Sofia Jakobsson till Radiosporten.

ANNONS

- Vi vill så klart spela Champions League nästa år också och med den här vinsten är vi ett steg närmare.

Hon var i högsta grad delaktig i segern. Jakobsson gjorde 1–0 i 49:e minuten och låg bakom straffen till 2–0. Landslagskollegan Stina Blackstenius fastställde sedan slutresultatet till 3–0 med kvarten kvar.

De två främsta lagen i Ligue 1 kvalificerar sig till Champions League. Montpellier är just nu tvåa på samma poäng som PSG, men med en match mer spelad. Det som talar för Montpellier är att PSG har kvar att möta Lyon.

Den överlägsna serieledaren tog sin 18:e seger på 18 matcher när laget körde över Alba med 4–0, bland annat efter två mål av norska superstjärnan Ada Hegerberg, som nu har gjort 26 ligamål under säsongen. Med fyra omgångar kvar leder Lyon ligan med elva poängs marginal. Lagets målskillnad är minst lika imponerande: 88–4.

- Vi får se till att vinna resten av matcherna och hoppas på att Lyon vinner mot Paris, säger Sofia Jakobsson.

ANNONS
TT
ANNONS