Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tessa Worley jublar över segern i Sölden.

Svenskmissar i alpinpremiären – Worley vann

Missar och skidor som löstes ut. Den alpina världscuppremiären blev ingen succé för svenskorna. Frida Hansdotter var enda åkare i mål efter två åk, på 25:e plats.

Rettenbachglaciären i Sölden är ingen favoritplats för de svenska alpinåkarna.

Inte heller i årets premiärtävling.

Sara Hector och Frida Hansdotter var de enda av storslalomsvenskorna som fick köra det andra åket.

Hector låg nia efter det första åket. Men det andra åket blev bara några sekunder långt eftersom hennes ena skida löstes ut när hon fick ett slag.

- Jag hann ju inte ens starta och fick inte ge det en chans. Det är trist. Men jag är inte så nedslagen, det är bara att ta det och se framåt, säger Hector till SVT.

Kom fel i branten

Hansdotter låg elva efter det första åket. I det andra tappade hon mycket tid och blev till slut 25:a av de 30 som fick starta.

- Jag får ta med mig det första åket. I det andra kom jag fel i branten och studsade i sidled. Det är kul att vara igång och tävla, men nu måste jag få ihop bitarna. Tur att det är långt till nästa storslalom, säger hon till SVT.

Estelle Alphand och Magdalena Fjällström lyckades inte ta sig vidare till det andra åket.

Fransyskan Tessa Worley låg trea efter det första åket, men med det snabbaste åket på eftermiddagen såg hon till att vinna tävlingen med 35 hundradelar före första åkets ledare Federica Brignone, Italien. Den amerikanska alpindrottningen Mikaela Shiffrin kom trea.

"Tuffaste i mitt liv"

Förhållandena i Sölden var inte de bästa, med både dimma och snöfall. Och en mycket svår brant i hanget. Brignone säger till SVT att det var det tuffaste rejset i hennes liv. Segrarinnan håller med:

- Det var väldigt svårt. Jag visste att det skulle bli en fajt mot backen, så det är så coolt att jag kunde vinna, säger Worley till SVT.

Den största skrällen stod norskan Thea Louise Stjernesund för. Världscupdebutanten låg 24:e efter det första åket. I det andra hade hon näst bästa tid och slutade nia. Hon var inte enda norska i toppen av resultatlistan – ytterligare tre var bland de tio bästa.