Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sverige tog EM-silver i sprintstafett trots att Tove Alexandersson saknades. Arkivbild.

Svenskt EM-silver – utan Alexandersson

Ingen Tove Alexandersson. Det hindrade dock inte det svenska sprintstafettlaget i orientering, som tog EM-silver.

Det var under morgonen som beskedet kom att Tove Alexandersson tvingades stå över sprintstafetten på orienterings-EM i Schweiz. Den svenska storstjärnans stukade fot från onsdagens silver på medeldistansen hade inte läkt.

- Jag vet att det kan bli så här, så när jag hörde att Tove hade stukat foten så började jag förbereda mig även om jag inte fick beskedet förrän i morse, säger Lina Strand till SVT.

Hon tog Alexanderssons plats på förstasträckan och växlade som trea till Emil Svensk, och han tog i sin tur Sverige upp till andra plats bakom Schweiz. En position som Jonas Leandersson och Karolin Ohlsson på tredje- respektive fjärdesträckan höll.

- Det här känns jätteskönt, många av oss har haft en tuff start på mästerskapet. Schweiz var bättre än oss i dag, säger Strand.

Fortsättningen i mästerskapet för Tove Alexandersson – som även tog guld på den inledande individuella sprinten – då?

- Tove kände att det fortfarande inte var tillräckligt bra för att springa. Vi tar det från dag till dag, men förhoppningen är absolut att hon ska springa skogsstafett och långdistans till helgen, säger förbundskapten Håkan Carlsson till SVT.