Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sveriges skipper Anna Hasselborg under finalen i curling-VM mot Schweiz. Sverige föll med 7–8 efter skiljeomgång.

Svenskt VM-silver: "Självklart suger det"

En fem millimeter renare träff på den sista stenen och lag Hasselborg hade fått sitt perfekta guldavslut. I stället avgjorde Schweiz finalrysaren – och Sverige fick nöja sig med ett andra raka VM-silver.

I den tionde och sista ordinarie omgången drog Anna Hasselborg in sin sista sten i hopp om att få till en tvåpoängare och avgöra VM-finalen mot Schweiz. Det räckte dock inte hela vägen – Sverige fick nöja sig med en poäng och finalen gick till skiljeomgång.

- Sista stenen i tionde är en riktigt svår sten, som kräver en exakt träff. Och vi var väl fem millimeter ifrån, säger den svenska tvåan Agnes Knochenhauer och fortsätter:

- Men det är inte riktigt den stenen det hänger på. Vi gör en väldigt bra match och fick några få chanser att avgöra, och kunde ha dragit dit några bättre stenar i tionde. Då hade det sett betydligt bättre ut.

Revansch för Schweiz

Med ställningen 7–7 gick rysarfinalen till en skiljeomgång och även om den rutinerade schweiziska duon Silvana Tirizoni (skipper) och Alina Pätz (fyra) darrade till något kunde Schweiz ta hem guldet med en sista poängsten. En revansch för laget efter EM-finalförlusten mot lag Hasselborg i november.

- Vi fick en bra chans att komma runt på Annas sista spel. Hon spelade den väldigt bra, precis som vi ville att hon skulle spela den, men den blev lite längre än vad vi hade hoppats på. Så hon (Pätz) fick fyra fot att dra på och är man en tränad avslutare ska man göra det, säger Knochenhauer.

De olympiska mästarna i lag Hasselborg jagade det perfekta VM-slutet och ett tredje mästerskapsguld på 13 månader efter att ha förlorat fjolårets final mot hemmanationen Kanada för 364 dagar sedan. Sverige hade endast två förluster under veckan i Silkeborg Sportscenter – premiärförlusten mot Kina och finalförlusten mot Schweiz. Däremellan blev det tolv raka segrar.

- Jag är stolt över hur vi presterat hela det här mästerskapet, men vi hade velat vinna den här matchen. Vi är precis där vi vill vara mentalt. Vi kämpar på och spelar bra, men hittar inte riktigt den där perfekta stenen i tionde. Hade vi gjort det hade vi ju vunnit matchen, säger Anna Hasselborg.

"Absolut en besvikelse"

Efter förlusten tröstades det svenska landslaget – som även består av Sara McManus och Sofia Mabergs – av nära och kära som tagit sig till Jylland i hopp om ett första VM-guld för lag Hasselborg. Nu blev det i stället en tung silverdag efter en över tre timmar lång rysarfinal.

- Silver är absolut en besvikelse. Under den här veckan har vi känt oss på topp och ville verkligen få avsluta med en riktigt bra guldmatch. Nu blev det inte så, säger Agnes Knochenhauer.