Bella Gulldén gjorde sju mål i det första av två genrepsmatcher mot Danmark inför VM-premiären. Arkivbild.

Sverige föll på målsnöret i VM-genrepet

En jämn match där lagen bytte mål med varandra slutade ändå i dansk vinst med siffrorna 26–25 i genrepet inför VM i Tyskland.

|

- Det är tråkigt att vi förlorar men samtidigt finns det många bra saker att ta med sig. Men givetvis är det frustrerande, säger högernian Nathalie Hagman.

Hon gjorde sex mål, ett mindre än klubbkamraten Isabelle Gulldén som hade en bra kväll i danska Fredrikshavn. Danskorna gick upp i ledning med 5–2 men därefter böljade matchen fram och tillbaka och lagen bytte enstaka mål. Ställningen var 14–14 i halvtid. Båda lagen bjöd på bra försvarsspel och målvakterna Sandra Toft i Danmark och Johanna Bundsen i Sverige storspelade.

Sverige halkade efter men i slutet på den andra halvleken gjorde svenskorna fyra raka mål och kvitterade. Men därefter gjorde Danmark tre raka och drog ifrån. I slutminuterna var ställningen 26–24. Då drog Bella Gulldén in ett skott i krysset.

Men trots en räddning i slutsekunderna från Filippa Idéhn, målvakterna stod en halvlek var, och ett frikast fick Sverige inte in kvitteringen.

- När vi leder och är inne i en bra period så faller vi lite mycket och de är ett bra lag och reducerar väldigt snabbt. Jag tror det är viktigt att vi måste försöka stänga matchen, säger Nathalie Hagman.

På måndag möter det svenska handbollslandslaget Danmark på nytt i Trollhättan. Genrepet är ett tillfälle för förbundskapten Henrik Signell att slipa på detaljerna inför VM-premiären på lördag nästa vecka och låta alla spelare få speltid, något han såg till i kväll.

- Den här uppladdningen är bra på ett sätt att vi inte flänger så mycket som vi gjorde inför hemmamästerskapet. Vi får två bra matcher mot Danmark och sedan kan vi ha fokus på alla andra bitar, säger Nathalie Hagman.