Mona Brorsson under stafetten i Ruhpolding.
Mona Brorsson under stafetten i Ruhpolding.

Sverige fyra i stafetten i Ruhpolding

Bom, bom, bom. Det blev lite för mycket av den varan för de svenska skidskyttedamerna i Ruhpolding. Inte ens formstarka Hanna Öberg sköt fullt och Sverige slutade fyra i stafetten.

ANNONS
|

Lite för många extraskott och lite för lång tid på skjutvallen.

Även om åkningen var bra så tappade Anna Magnusson och Mona Brorsson många sekunder på skjutvallen på de två första sträckorna och Sverige växlade som sexa, över en minut efter Frankrike i ledning.

- Vi visar riktigt bra åkning så det är ju synd att man måste plocka de där extraskotten. När man väl måste plocka reservskotten så måste de sitta där, jag fick fumla lite i dag så det var synd, säger Mona Brorsson i SVT.

ANNONS

Linn Persson fortsatte att öka svenskornas antal extraskott med tre bom.

Men tack vare att även andra nationer började bomma kunde Persson växla över till Hanna Öberg som femma inför sista sträckan – dock med 55 sekunder upp till pallen.

Det var för mycket även för en OS-guldmedaljör att ta in. Hanna Öberg sköt visserligen snabbt och behövde bara ett extraskott, men åkarna före höll avståndet och Öberg körde in som fyra, en och en halv minut bakom Frankrike.

Sverige landade till slut på nio extraskott jämfört med segerlaget Frankrikes fyra.

- Det är väl där någonstans man brukar ligga, men det behövs kanske något mindre för att vara med i täten just i dag. Men man kan inte alltid förvänta sig att alla fyra ska göra perfekta lopp, säger Hanna Öberg som ändå var nöjd.

- Klart godkänt. Det är tre riktigt starka lag som har gjort riktigt bra stafetter före oss så jag tycker att en fjärdeplats är helt okej i dag.

ANNONS

Norge slutade tvåa, elva sekunder bakom Frankrike och Tyskland blev trea.

TT
ANNONS