Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Förbundskapten Peter Gerhardsson har tagit ut truppen till landskampen mot Sydafrika i janari.

Sverige möter Sydafrika – utan stjärnduon

I januari åker fotbollslandslaget till Sydafrika, men alla följer inte med. I Peter Gerhardssons första trupp under VM-året 2019 saknas både Hedvig Lindahl och Nilla Fischer.

Samlingen i Kapstaden varar mellan 14 och 23 januari, med en inplanerad officiell match mot Sydafrikas landslag tisdagen den 22 januari. Dessutom ska en inofficiell match i 3x30 minuter, mot samma motstånd, spelas bakom stängda dörrar innan dess – precis som året före.

Det saknas däremot två stjärnnamn i truppen: Chelseas målvakt Hedvig Lindahl och Wolfsburgs mittback Nilla Fischer.

- Hon (Fischer) kommer att kunna vara tillgänglig resterande matcher, om det inte händer något med skador, säger Peter Gerhardsson på en presskonferens.

Lindahl har varit bänkad under delar av klubblagssäsongen, men någon regelrätt petning handlar det inte om.

- Där har vi bestämt att spela en annan målvakt mot Sydafrika. Jag har pratat med Hedvig och för hennes bästa kommer hon att vara kvar och träna med Chelsea så att vi får möjligheten att titta på tre andra målvakter.

Anledningen till att truppen presenteras redan nu, i november, är för att 16 av 24 spelare hämtas från den redan färdigspelade damallsvenskan.

- Vi känner att då det inte pågår några matcher i Sverige så är vi är klara bedömningsmässigt. Vi har våra utlandsproffs som är igång i Europa och så känns det bra att ta ut en trupp i tid så spelare och klubbar i Sverige får chansen att förbereda spelarna för landslagsläger i januari.