Henrik Ankarcrona kommer snart bjuda på nyheter. Arkivbild.
Henrik Ankarcrona kommer snart bjuda på nyheter. Arkivbild.

Sverige ut som trea i nationshoppningen

EM-truppen börjar klarna. Redan efter fredagens nationshoppning räknar förbundskaptenen Henrik Ankarcrona med att bjuda på nyheter.

ANNONS
|

Sverige gör sin sjätte och sista start i Nations Cup i Falsterbo. Det betyder att det också är den sista nationshoppningen för laget inför EM i Göteborg i 21-27 augusti.

Och vilka som blir medlemmar av det laget tar mer och mer form i förbundskaptenens tankar.

- Jag har en ganska hyfsad bild, som tur är. Annars hade det varit illa.

TT: Givet de förutsättningar som råder skulle du kunna släppa truppen redan nu?

ANNONS

- Ja, jag har tankar på att göra det. Om det sedan blir hela truppen får vi se. Saker och ting förändras hela tiden, det är bara att titta på de senaste dagarna. Därför vill jag inte säga att jag ska göra något jag senare inte gör.

Startar som trea

Sverige drog startnummer tre i lottningen till nationshoppningen. Det var Henrik Ankarcrona nöjd med. Ingen vill nämligen vara först ut.

- Det spelar egentligen inte så stor roll, men det är alltid skönt att se någon först. Framför allt när det gäller maxtiden. Då kan man se hur tajt det är. Henrik (von Eckermann) är trygg i att ha sin plan klar, men går man först ut får man chansa lite, riskera lite, så det är alltid en fördel att ha någon före, säger Ankarcrona.

Efter von Eckermann rider i tur och ordning Douglas Lindelöw, Evelina Tovek och Peder Fredricson.

ANNONS

För Tovek är det debut.

- Det var ett ganska självklart val, säger förbundskaptenen som bara för några dagar sedan drabbades av återbud från Angelie von Essen och Malin Baryard Johnsson.

Nära Barcelona

- Det var inget som jag hade tänkt mig skulle hända, men det öppnar dörrar för andra och man får nya infallsvinklar. Inget ont som inte för något gott med sig.

En hyggligt hög placering och Sverige säkrar mer eller mindre en plats i finalen i Barcelona i höst.

- Det är lite svårt att räkna på det där, men vi ligger bra till om man ser tillbaka på tidigare år och hur många poäng som krävts. Vi går in för att göra ett bra resultat och rider vi bra får vi poäng. Sedan får vi se hur långt det räcker, säger Ankarcrona.

ANNONS
TT
Fakta: Nations Cup i hoppning

Startordningen i nationshoppningen i Falsterbo på fredagen:

1) Schweiz.

2) USA.

3) Sverige (Henrik von Eckermann/Mary Lou, Douglas Lindelöw/Zacramento, Evelina Tovek/Castello, Peder Fredricson/Christian K).

4) Tyskland.

5) Irland.

6) Norge.

7) Nederländerna.

8) Italien.

Ställningen efter fem deltävlingar:

1) Italien, 345 poäng efter fyra tävlingar.

2) Sverige, 307,5 (5)

3) Frankrike, 302,5 (4)

4) Tyskland, 285 (4)

5) Schweiz, 250 (3) och Spanien, 250 (4).

7) Irland, 210 (3)

8) Nederländerna, 190 (3).

Samtliga nationer ska göra sex tävlingar och räkna sina bästa resultat. Sverige gör sin sista tävling i Falsterbo, där Spanien och Frankrike inte deltar och ersätts av USA och Norge. De sju bästa nationerna efter alla deltävlingar går till världsfinalen i Barcelona 28 september–1 oktober. Resterande deltävlingar avgörs i Hickstead och i Dublin.

ANNONS