Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Två av Sveriges längsta spelare, Nilla Fischer och Linda Sembrant, blir viktiga på Sveriges hörnor mot Thailand.

Sverige vill utnyttja längden mot Thailand

De svenska fotbollsdamerna är i snitt nästan en decimeter längre än Thailands spelare. Kan hörnorna bli Sveriges nyckel i eftermiddagens match?

Sverige förde spelet mot Chile men har mer att bevisa när det kommer till den sista delen av anfallsspelet. Även när det kommer till fasta situationer borde svenskorna med sin fysik ha kunnat straffa Chile mer än man gjorde.

Bara en av elva hörnor resulterade i en riktigt farlig målchans, ingen resulterade i ett mål.

- Vi behöver steppa upp det lite till där, bli lite farligare och se till att det blir lite fler situationer. Mot Chile tycker jag att bollen försvann lite fort efter första situationen, säger mittbacken Linda Sembrant som var inblandad i läget där Nilla Fischer till slut skarvade bollen mot mål, men där Chiles målvakt stod för en bra räddning.

Mot Thailand förväntas en liknande matchbild som den mot Chile och med en svensk trupp där spelarna har en snittlängd på 172 centimeter jämfört med thailändskornas 163 centimeter kan ett av Sveriges bästa vapen vara hörnorna.

- Mot ett lag som till växten är mycket kortare så måste vi definitivt utnyttja det, säger Caroline Seger.

- Det gäller att vara ännu mer noggranna men även få till bra avslut. Jag tror att hörnor även fortsättningsvis i turneringen kommer att vara ett vapen för oss, så det är jätteviktigt för oss.

Sveriges match mot Thailand sparkar i gång kl 15.00 i Nice.