Svetjnikov förste målskytt från 00-talet

Andrej Svetjnikov blev den första spelaren född på 2000-talet att göra mål i NHL. Den ryske centern spelade en avgörande roll när Carolina slog NY Rangers. Även Lucas Wallmark gjorde sitt första mål för säsongen.

|

Andrej Svetjnikov valdes som tvåa i draften efter svenske backen Rasmus Dahlin och visar redan tidigt på säsongen varför så många klubbar villa ha 18-åringen i sitt lag.

I en målrik match mot NYRangers gjorde Svetjnikov 6–5-målet i mitten av den andra perioden, det första mål som gjorts i NHL av någon född på 2000-talet.

Wallmarks första

Svetjnikov spelade tidigare fram till Lucas Wallmark till kvitteringsmålet 5–5. Det var den tidigare Luleå-centerns första mål för säsongen.

Efter Svetjnikovs 6–5 drog Carolina i från och finländaren Teuvo Teräväinen fastställde slutresultatet när 31 sekunder var kvar av matchen.

Matchen blev den första viktiga hemmasegern för Carolinas nya tränare Rod Brind'Amour.

New York Rangers Jesper Fast noterades för två assist, en till matchens första mål som sattes av Jimmy Vesey, och en till lagets sista som gjordes av Chris Kreider. Både Vesey och Kreider gjorde sina två första mål för säsongen i matchen.

Henrik Lundqvist stod inte i NYRangers mål som istället vaktades av bulgaren Alexandar Georgiev.

Tavares hattrick

Även matchen mellan Chicago och Toronto blev målrik och slutade 7–6 till Toronto.

Flera av Torontos stjärnor har öst in mål i början av säsongen. John Tavares gjorde sitt första hattrick i matchen och Auston Matthews gjorde två mål. Allt medan Torontos svenske forward William Nylander är kvar utanför isen på grund av seg löneförhandling till det nya kontraktet.

I slutet av tredje perioden gjorde Chicagos Patrick Kane två mål på mindre än en minut och såg till att matchen togs till förlängning, där Torontos Morgan Rielly dock avgjorde matchen med sitt mål, som kom efter bara 19 sekunder.