Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Malmös assisterande tränare Jesper Mattssons son Oliver, som avlidit efter en tids sjukdom hedras under SHL-möte mellan Malmö och Färjestad.

Sylvegård: "Det var mycket känslor"

I somras förlorade Malmötränaren Jesper Mattsson sin son Oliver, 14. Inför hemmapremiären i Malmö arena hedrades hans minne.

Hemmapremiären i SHL var känslosam för alla som är involverade i klubben Malmö. Inför nedsläpp mot Färjestad hyllades Oliver Mattsson, son till assisterande tränaren Jesper Mattsson, med en tyst minut. Fjortonårige Oliver gick bort i somras efter en kamp mot en svår blodsjukdom.

"Gör det för hans skull"

- Det var speciellt att verkligen säga adjö till honom. Det var tifo och alla stod still. Samtidigt vill han att vi ska spela hockey och göra det på bästa sätt. Vi gör det för hans skull och hans familj – för Elliot hans lillebroder som är världens snällaste, säger Malmöforwarden Marcus Sylvegård.

Det var Sylvegård den yngre som definitivt stängde mötet med Färjestad med sitt 3–1-mål knappt fem minuter in på den tredje perioden i Malmö arena. Ett mål som han tillägnar Oliver Mattsson.

- Det var extremt skönt och vilken lättnad jag kände när jag satte den, säger 19-åringen.

Han trivs med att få spela A-lagshockey med sin storebroder Emil Sylvegård, 25, som efter några år i allsvenska Oskarshamn och SHL-klubbarna Luleå och Linköping nu spelar i landets högsta serie med moderklubben Malmö. Sylvegård den äldre inledde SHL-säsongen med att sätta skåningarnas enda mål i premiärförlusten mot Mora i torsdags (1–2 efter förlängning).

- Det är extremt roligt. Vi är riktigt tajta, så det är bara roligt att spela ihop, säger Marcus.

Nu mer än någonsin är Malmö Redhawks synonymt med familjen Sylvegård. Pappa Patrik, tidigare storback i klubben, är sedan några år tillbaka vd och sportchef i Malmö.

- Det funkar jättebra. Jag tycker att han (pappa Patrik) sköter det väldigt proffsigt. Klart att han ibland kan säga till en lite grejer, men då har jag (Fredrik) Händemark (lagkapten) eller någon annan som säger till honom, säger Marcus Sylvegård med ett leende.

"Svårt att göra mål"

Malmös 4–1-seger mot Färjestad, som nu har fem raka förluster mot skåningarna, var odiskutabel. Värmlänningarna hade lämnat det fysiska spelet hemma och slarvade i passningsspelet.

- Jag är jävligt nöjd med vår match. Jag tycker att vi gör en riktigt bra hockeymatch i 60 minuter. Jag har ingenting att klaga på egentligen, säger Malmötränaren Peter Andersson.

Hemmalaget gjorde två mål i numerärt överläge (Max Görtz, Anton Öhman) – det andra kort efter att Linus Johansson kvitterat för Färjestad. Malmös fjärde mål kom i tom kasse genom återvändaren Henrik Hetta.

- Vi har svårt att göra mål mot Malmö. Vi trodde att vi hade en bra matchplan för att kunna göra fler mål, men de försvarar sig bra, säger Gereon Dahlgren, assisterande tränare i Färjestad.