Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Emil Sylvegård jublar efter 4-1-målet mot Timrå.

Sylvegård hattrick-hjälte för Malmö

Malmö studsade tillbaka direkt efter kollapsen. Då fick publiken se en glimt av en pånyttfödd Emil Sylvegård, som gjorde sitt första hattrick någonsin i SHL.

Emil Sylvegård är nog mest känd som en grovjobbare. Men numera finns en uppgraderad version av spelaren som plötsligt har börjat producera mål och poäng som aldrig förr.

I matchen mot Timrå bevisade han sin personliga utveckling klart och tydligt. Malmö gjorde fyra mål och Emil Sylvegård stod för tre av dem.

Det var hans första hattrick som seniorspelare – och för det tackar han Malmös assisterande tränare Jesper Mattsson.

- Först och främst tycker jag att jag har tagit steg framåt som hockeyspelare. Men jag måste även hylla Mattsson som hjälper mig otroligt bra med detaljer i mitt spel och med hur jag ska sätta puckarna, säger Sylvegård.

Närmar sig personbästa

Han erkänner själv att det inte var några drömmål. De två första gjordes efter kamp framför mål och det sista i tom bur.

- Det är väl mitt område, mitt kontor, att vara där det händer. Jag har jobbat hårt för att göra fler mål och vara lite mer desperat när pucken kommer dit. I dag gav det resultat.

Förra säsongen gjorde Sylvegård åtta mål i SHL, vilket var rekord för hans del. Redan efter 19 matcher är han nu uppe i sex mål – för övrigt lika många som brodern Marcus Sylvegård har gjort.

- Ja... lite kamp är det så klart. Men han är mer av en målskytt än vad jag är så det är bara skoj, säger hattrick-skytten.

Upp i delad serieledning

I och med 4–1-segern går Malmö upp i delad serieledning i tabellen, om än med en match mer spelad än både Luleå och Frölunda.

Tränaren Peter Andersson betonar hur viktig segern är efter den tunga 0–9-förlusten mot Skellefteå i omgången före.

- Jag är inte säker på att vi hade vunnit den här matchen förra året om jag ska vara ärlig. Vi har en stark grupp i år och jobbar hårt för varandra, säger Andersson.

Emil Sylvegård är ett av nyförvärven inför säsongen. Han har direkt fått ett ”A” på bröstet, och är enligt tränaren en av spelarna som visar vägen.

- Han leder laget på ett bra sätt och håller en hög lägstanivå. Han är alltid jobbig att möta. Det är givetvis extremt kul att just han gör tre mål, säger tränaren.