Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Malmös Emil Sylvegård jublar efter att ha gjort matchens enda mål borta mot HV71.

Sylvegård matchhjälte för Malmö mot HV71

Pappa Patrik är sportchef. Lillebror Marcus kan vara en man för kommande JVM och spelar också i laget, men mot HV71 var det “retstickan“, Emil som avgjorde. Visst är namnet Sylvegård ett namn som inger respekt i Malmö. Mot HV71 var det Emil som gjorde matchens enda mål fram till 1–0 i den andra perioden.

Han är en spelare som är tillbaka i Malmö efter sju års frånvaro och senast spelade han i Linköping. Ett LHC med Sylvegård som slog ut HV71 i åttondelsfinalen i våras. I den matchen tacklade Sylvegård, HV71:s, Lawrence Pilut, så illa att han fick lämna isen med en hjärnskakning.

- Det var en olycklig händelse och inte alls min mening. Jag skickade ett sms till honom senare och det var skönt att det gick bra för honom.

"Spelade kompakt"

Den äldste brodern Sylvegård har gjort sig känd som en herre som tycker om att retas med motståndarna. Därmed blir han en hemmapubliksfavorit, medan det är tuffare för honom att spela på bortaplan.

- Det är min roll att ge energi och jäklas med motståndarna, men samtidigt är ju själva hockeyn det viktigaste säger Emil Sylvegård.

Mot HV71 var han väldigt lugn och blev alltså den spelare som gjorde det matchavgörande målet.

- Vi gjorde en riktigt stabil insats bakåt och spelade kompakt, annars var det inte så mycket känslor där ute, säger Emil Sylvegård.

När han kom tillbaka till Malmö i år krävdes det löneförhandling med klubben, men det blev inte med pappa Patrik, utan med assisterande sportchefen.

- Jag fick ta det med Mathias Tjärnqvist, men liksom många andra tycker jag att pappa har gjort många bra saker för Malmö, säger Emil Sylvegård.

"På en bra nivå"

Givetvis blir det mycket hockeysnack i familjen med de båda bröderna i laget och pappa som sportchef.

- Det går inte att undgå, men jag tycker ändå att vi håller det på en bra nivå, säger storebror Sylvegård.

I och med vinsten över HV71 har Malmö fått en bra start i årets SHL.

- Det känns bra och vi har ett hårt arbetande lag som kommer jobba hårt i 52 matcher. Många kanske inte räknar med oss, men jag tror vi kan överraska, säger matchhjälten.

En lirare som inte var någon ”buse” mot HV71 utan istället fick ikläda sig matchhjälterollen.