Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Malmöforwarden Emil Sylvegård svarade för två mål och en framspelning när skåningarna vann med 5–1 hemma mot Mora.

Sylvegård: "Vi är jäkligt bra tränade"

Efter fyra raka vinster har Malmö klättrat i SHL-tabellen. Mot bottenlaget Mora avgjorde skåningarna sin vana trogen i den tredje perioden.

Efter en förlustsvit på det nya året har Malmö nu fyra raka vinster, varav tre trepoängare, och gemensamt för alla segrar är att det har stått 1–1 inför den tredje perioden. Mot Timrå krävdes det förlängning (4–3), men mot Djurgården två gånger om (3–1, 3–2) och Mora (5–1) har Malmö avgjort i slutperioden.

- Det är en jäkla styrka. Både att vi vet att vi är jäkligt bra tränade och att vi vågar spela för att vinna. Att våga fortsätta att tro på sin plan och inte bli ett backande lag och leva på kontringar. Det kan gå någon gång då och då, men i längden tjänar man inte på det, säger Malmöforwarden Emil Sylvegård.

Fokus på hårt arbete

Mot Djurgården på Hovet i torsdags gjorde han comeback efter sin tre matcher långa avstängning efter en huvudtackling i Skånederbyt mot Rögle den 10 januari.

- Jag kände uppe i Stockholm att det hade gått två veckor utan att man lirade. Riktigt skönt att få två vinster direkt när man kommer tillbaka och göra poäng också, säger Sylvegård, vars lag nu klättrat upp till en direktplats till SM-kvartsfinalerna.

Det var 25-åringen som satte 1–0 bakom Moramålvakten Christian Engstrand, som gjorde sin första SHL-match sedan han drabbades av en hjärnskakning i oktober. Bottenlaget Mora kvitterade i den andra perioden genom Matej Stransky i numerärt överläge och matchen stod sedan länge och vägde i den tredje akten. Då satte hemmalaget fyra mål på sex minuter och 25 sekunder. Sylvegård spelade fram Christoffer Forsberg till 3–1 och skickade sedan in 5–1 när det återstod en dryg minut av matchen.

- Jag fokuserar bara på att arbeta hårt och sedan att målen kommer är en bonus. Det är ett kvitto på att man jobbar hårt och gör rätt saker där ute, säger Sylvegård.

Inte nöjd med poängspelarna

Moratränaren Mats Lusth, den tidigare storspelaren som har sin tröja med nummer 66 upphissad i taket av Malmö arena, skickade efter förlusten en signal till sina poängspelare.

- Våra arbetande spelare gör det bra och de är jag jättenöjd över. Men våra spelare som ska börja producera är jag inte nöjd med. Det är samma som mot Timrå (0–5 senast) – de är lätta att ta bort från lägena. De måste höja sig om vi ska vinna matcher. Om man gör ett mål på två matcher kommer man inte vinna många matcher, säger Lusth, som även tränade Malmö 2012–2015.