Tangnes har gjort sitt i LHC

Dan Tangnes och Linköpings HC går skilda vägar. SHL-klubbens tränare slutar efter fyra år. Han säger att han saknar energi och motivation.

ANNONS
|

Klubben går i ett pressmeddelande ut med att Tangnes slutar efter tre säsonger som huvudtränare. Den första säsongen var han assisterande åt Roger Melin.

"Efter det snöpliga uttåget i sista matchen mot Djurgården försvann all energi ur kroppen. Men så brukar det vara när allt tar slut så plötsligt. Men nu har det gått en tid och jag har haft påskhelgen på mig att fundera och kommit fram till att jag inte kommer att kunna uppbringa den energi och motivation som krävs. Därför vill jag vara ärlig mot klubben och vi har idag suttit hela dagen med klubbledningen och gått igenom massor av olika saker", säger Tangnes.

ANNONS

Han fortsätter:

"Men jag vill poängtera att det inte har något med klubben eller omgivningen att göra, utan helt enkelt att i det här jobbet måste man ha 100% drivkraft och motivation, annars skjuter man bara problemen framför sig."

LHC:s general manager Fredrik Emvall kommenterar:

"Dan är en mycket omtyckt tränare och person i klubben och vi högaktar verkligen att han är så ärlig och nära klubben att han ändå är helt öppen med sitt resonemang. Det är naturligtvis tråkigt när en viktig och nära medarbetare lämnar oss, men nu övergår förstås allt fokus till att hitta en ersättare och bygga ett nytt tränarteam inför den kommande säsongen".

TT
ANNONS