Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Mikael Lindquist, med bollen, var en av matchens bästa spelare när Norrköping Dolphins slog spanska Estudiantes med 71–69 i Champions League-kvalet. Arkivbild.

Tappert Norrköping slogs ut: "Oerhört nöjd"

Norrköping Dolphins är utslaget ur Champions League-kvalet. Men segern i returmötet borta mot Estudiantes, 71–69, gav mersmak.

Det var en imponerande insats som Norrköping bjöd på i returen mot Estudiantes i basketens Champions League-kval. Men trots den oväntade segern i Madrid, 71–69, mot det spanska storlaget, räckte det inte för att gå vidare.

- Det är klart att man hade velat gå vidare, det var synd att det rann iväg lite i hemmamatchen. Hade vi hållit det på fem–sex poäng tror jag faktiskt att vi hade kunnat klara det, säger Norrköpings Mikael Lindquist till nt.se.

Lindquist var matchens gigant med sina 25 poäng, och Norrköping visade åtminstone att laget har kvaliteter för att kunna konkurrera med riktigt starkt europeiskt motstånd.

- Vi släppte in 69 poäng mot ett lag som brukar göra 85–90 per match i den spanska ligan. Det måste man säga är ganska bra försvar, säger Lindquist.

Avståndet efter hemmaförlusten i torsdags, 62–74, var dock för stort för att kunna ställa till med en skräll och Norrköping kom aldrig riktigt nära den segermarginal på tolv poäng som hade krävts för avancemang.

Coachen Adnan Chuk var ändå minst sagt imponerad av sitt lag.

- Vi tar med oss den här erfarenheten och bygger långsamt vidare på det här. Nu vet vi att vi håller på den här nivån. Det var viktigt för oss och för svensk basket att visa det, säger Adnan Chuk.