Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Martin Thörnberg, längst till höger, blev matchhjälte för HV71.

Thörnbergs slumpmål sänkte Skellefteå

Ett enda mål. Det räckte för att HV71 skulle besegra Skellefteå med 1-0 efter förlängning. Segerskytt: Martin Thörnberg via en skridsko efter 20 sekunder i förlängningen.

Det hade bara gått 20 sekunder av förlängningen när Martin Thörnberg prickade Skellefteåforwarden Pär Lindholms skridsko så att pucken singlade i en hög båge och in i nätmaskorna bakom hemmamålvakten Gustaf Lindvall.

- Jag försökte hitta Stenlund på bortre med en passning. Men kämpar man så får man flyt, sade HV71:s lagkapten Thörnberg som bara hittat rätt en gång tidigare den här säsongen.

- Jag har haft lite problem med målgörandet på sista tiden och så blir det ett sådant mål. Men det var skönt att hänga dit den.

"Ett kvitto"

Båda lagen kom till spel efter en vecka där det rasslat friskt i nätmaskorna. HV71 hade två förluster och totalt tio insläppta mål bakom sig. För Skellefteå det exakt omvända: två segrar och tio mål producerade framåt.

- Skönt att vi får ett kvitto på att vi kan hålla rent bakåt. PW (Fredrik Pettersson-Wetzel) har också spelat fantastiskt sedan han kom in, berömde Thörnberg.

Nu var det betydligt tajtare på isen än i lagens tidigare matcher i veckan.

- Att slå HV71 är tufft, men jag tycker ändå att vi gör ett bra försök. Kanske att vi letar lite för mycket efter en öppnare lösning när HV tätar till bakåt. Men det var otroligt fokuserat från vår sida, bra defensiv och bra offensiv. Tycker ändå att vi får vara nöjda med veckan även om det blev ett surt slut, sade Skellefteås tränare Bert Robertsson.

Försvarsstarkt HV71

Skellefteås supertrio Lindström-Lindholm-Möller stod för hela 14 poäng vid torsdagens segermatch mot Luleå, mot ett försvarsstarkt HV71 blev det tvärstopp. Skellefteåkedjan sprudlar ändå av spelglädje och kreativitet just nu och parkerade långa stunder i anfallszonen, men ofta blev det en passning för mycket.

Efter en stark inledning av hemmalaget kom HV71 in i matchen mer och mer. I den andra perioden hade smålänningarna ett par numerära överlägen där man skapade en hel del men utan att få utdelning. Powerplay har inte varit mästarlagets starkaste sida på slutet och måltorkan har varit i det närmaste total.

- Givetvis är jag glad över segern. Vi finns inte riktigt där i början men växer in i matchen allt eftersom. Det är ett slumpmål som avgör en jämn match men jag är väldigt nöjd, framför allt med vår arbetsinsats, sade HV-tränaren Johan Lindbom.

Trots förlusten var även Skellefteås lagkapten Jonathan Pudas nöjd efter matchen:

- Jag tycker att vi spelar en jäkligt fin ishockey just nu även om det kanske borde ha gett tre poäng. Men vi har hittat rätt i vårt spel och ger inte bort några målchanser, sade Pudas.