Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ainon Phancha (till vänster) suckar över ännu ett insläppt mål i 0–13-matchen mot USA – men det thailändska landslaget delar inte uppfattningen om att Mallory Pughs (till höger) och de andra amerikanskornas målfirande var respektlöst.

Thailand om USA: "De stöttade oss"

USA har kritiserats för sina målgester i 13–0-segern i fotbolls-VM. Laget som släppte in alla mål hyllar tvärtom amerikanskorna.

Kritiken mot USA:s vilda firande har kommit från alla möjliga håll, men på något sätt har alla glömt att fråga de som faktiskt drabbades av "hånet".

Och det thailändska lag som åkte på 0–13-smällen i premiären har en helt annan bild av det amerikanska laget.

- Deras spelare kom fram efter matchen och sade "upp med hakan", att jag skulle tänka att det är två matcher kvar. Det var väldigt fint gjort av dem, säger Thailands USA-födda anfallare Miranda Nild.

22-åringens bild delas av de övriga spelarna. Det var inte USA:s målgester, hur överdrivna de än må ha varit, som de minns från matchen.

- De amerikanska spelarna försökte peppa oss och sade att vi måste fortsätta kämpa, att vi inte får ge upp och att vi måste satsa vidare mot nästa match, säger Kanjana Sungngoen.

Miranda Nild hade dessutom inget större problem med att de amerikanska spelarna ville fira sina mål. Det är trots allt ett världsmästerskap.

- Det är VM. Jag tycker att de ska vara glada och stolta över att de gör mål, säger Miranda Nild.

- Vi kunde ha försvarat oss bättre vid några mål och det är vårt problem. Jag lägger inte skulden på dem för att de firade. De har all rätt att fira.