Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Norske stjärnan Johannes Thingnes Bø efter målgången i herrarnas distanslopp över 20 kilometer vid skidskytte-VM i Östersund.

Thingnes Bøs VM-medaljsvit bruten: "Tufft"

Efter två guld och ett silver blev norske storstjärnan Johannes Thingnes Bø nia och medaljlös i herrarnas distanslopp vid skidskytte-VM i Östersund.

För drygt ett år sedan tog Johannes Thingnes Bø OS-guld i distansloppet över 20 kilometer i Pyeongchang. Men under onsdagen var 25-åringen chanslös i medaljkampen på samma distans vid VM i Östersund.

Thingnes Bø, som tidigare under mästerskapet tagit guld i mixedstafett och i sprint samt silver i jaktstarten, bommade tre skott och slutade nia. Två minuter från segrande Arnd Peiffer, Tyskland, och drygt 50 sekunder från fem år äldre brodern Tarjei på bronsplats.

- Nu är det bara direkt hem och få tillbaka explosiviteten i benen igen. Det var tufft där ute i dag. Återhämtningen är viktig nu. Är du extra fokuserad har du en liten extra fördel mot konkurrenterna, säger Johannes Thingnes Bø, som under torsdagen kör singelmixedstafetten tillsammans med Marte Olsbu Røiseland, till NRK.

Storstjärnan, som leder den totala världscupen, blev blott tredje bästa norrman efter storebrorsan på tredje plats och Vetle Sjåstad Christiansen på åttonde. Den sistnämnde satte alla 20 skott men kroknade fullständigt under de sista kilometerna i spåret.

- Jag trodde det skulle sluta snöa, men det tilltog i stället. Då gick det tyngre, men det gjorde inget när Tarjei tog en medalj. Jag grät lite för honom efter jaktstarten (Tarjei missade bronset med blott fyra tiondelar). I dag blir det glädjetårar, säger Sjåstad Christiansen till NRK.