Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sven Thorgren. Arkivbild.

Thorgren fick klartecken till start i X-games

Snowboardstjärnan Sven Thorgren är återställd efter sin hjärnskakning och kan ställa upp i X-games i Aspen.

I fredags föll Thorgren under träning i inför världscuptävlingarna i Laax och slog i bakhuvudet. Han fick en lättare hjärnskakning och landslagsledningen stoppade honom från att tävla.

- Vi ville inte ta några risker även om han mådde ganska bra efteråt, säger Hammar.

- Men nu är han återställd, han är hundraprocentig, och efter samråd med läkaren har han fått klartecken att starta i X-games.

Hammar säger att träningen i Colorado har gått bra och att Thorgren är redo för de prestigefyllda tävlingarna i slopestyle och big air i Aspen, som startar på torsdagen.

24-åringen har varit skadedrabbad. I just Laax för ett år sedan föll han och bröt nyckelbenet. Det innebar att Thorgren missade både X-games och OS.

Thorgren är den ende svenske snowboardåkaren som är inbjuden till tävlingen i Aspen där han som bäst har en tredjeplats i slopestyle 2015.

Även tre svenska freeskiingåkare är på plats för tävlingarna i slopestyle och big air. Henrik Harlaut har två guld att försvara från i fjol. De övriga är Jesper Tjäder och Oscar Wester.

Inbjudningstävlingen X-games går samtidigt som en världscuptävling i slopestyle i Seiser Alm, i både freeskiing och snowboard. De tävlingarna är genrep inför VM i Park City som inleds den 31 januari.