Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Peppe Femling. Arkivbild.

Tillbaka efter skräckskadan – trea på SM

Skidskytten Peppe Femling är tillbaka efter skräckskadan. Femling kom på tredje plats i säsongspremiären i Idre där storfavoriterna misslyckades.

Bilderna från rullskidtävlingen i norska Lysebotn i augusti var otäcka. Peppe Femling fick en stav genom vaden efter en vurpa på uppvärmningen och opererades akut.

Men Femling, som var med och tog OS-guld i stafett i Pyeongchang, har tagit sig tillbaka snabbt och blir att räkna med i vinter.

Det visade han när skidskyttarna inledde tävlingssäsongen med SM i masstart i Idre.

Femling hade guldchans inför sista skyttet, men missade två skott och slutade trea. Martin Ponsiluoma vann före Jesper Nelin.

- Jag trodde inte att det skulle gå så här bra. Men kände att jag hade häng om jag sköt bra på sista stå, säger Ponsiluoma i skidskytteförbundets tv-sändning enligt SVT.

- När jag kollade bak och såg att det var rätt långt så kände jag att det här går nog rätt lätt.

Storstjärnorna misslyckades i dimman och regnet i Idre. Sebastian Samuelsson kom först på 16:e plats och i damklassen blev Hanna Öberg femma.

När OS-mästaren Öberg missade fem skott tog Emma Nilsson chansen och försvarade guldet från förra året.

- Hur kul som helst. Det var mycket tuffare den här gången. Alla de bästa är med så att få kliva högst upp är hur kul som helst, säger Nilsson.

På söndagen fortsätter SM med sprint.