Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Viktor Fasth slog sönder klubban efter uttåget. Han spelar inte på lördag.

Tillbaka till SHL efter OS

Tre Kronor åkte ur OS-hockeyn redan i kvartsfinalen. Tråkigt för Sverige – men bra för flera av SHL-klubbarna.

SHL är tillbaka i helgen. Den svenska hockeyligan har inte gjort uppehåll under hela OS i Pyeongchang, och då flera av landslagen nu har slagits ur turneringen återvänder flera av stjärnorna till lagen. Som bekant gäller det även svenskarna, efter respasset mot Tyskland.

Frölunda har varit hårdast drabbat då de har haft fem spelare borta under OS. Lagets norska OS-lirare kommer att spela redan mot Örebro, men inte svenskarna Rasmus Dahlin och Joel Lundqvist – trots att Norge och Sverige åkte ur samma dag. Spelar gör inte heller Jan Mursak, vars Slovenien blev utslaget en dag tidigare.

Inga svenskar spelar?

- Vi har haft en dialog med alla fem killar om hur de mår. Alla vill spela, det är inte det, men man ska vara fräsch och hel och kunna göra sig själv rättvisa. Vi vill inte vara dumdristiga, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström till TT.

Med andra ord är det olika bud för olika spelare: Linköping kommer att spela sin amerikan Chad Billins på lördag, Växjö kommer inte att spela landsmannen Noah Welch.

Svenskarna verkar inte alls komma till spel på lördag. Exempelvis målvakten Viktor Fasth, som hade en tung kvartsfinal mot Tyskland.

- Viktor är hemma redan på fredagen, men jag tror inte att det är någon optimal uppladdning att resa runt halva jordklotet innan match, säger Växjös sportchef Henrik Evertsson.

"Lider med killarna"

Oavsett när svenskarna är tillbaka på isen så är det objektivt bra för SHL-klubbarna att ha dem tillbaka tidigt. Eller?

- Man lider med killarna och landslagsledningen. Man vill att de ska vinna, säger Fredrik Sjöström.

- Jag pratade med Joel (Lundqvist, lagkapten i Tre Kronor) och han är besviken som alla andra. Men det är då man vill hem och ladda batterierna så snabbt som möjligt. Det blir inte så många dagar ändå.