Timrå reducerade i direktkvalet: "Stolt"

Kategori livsviktig match. Då vann äntligen Timrå. Nu har de reducerat till 1–2 i matcher mot Karlskrona i direktkvalet till SHL.

|

Efter två tuffa uddamålsförluster var Timrå mer eller mindre nödgat att vinna, för att hålla ordentligt liv i SHL-drömmen, när man for söderut för den tredje matchen i direktkvalet mot Karlskrona.

Nu skulle också de haussade medelpadingarna få med sig en efterlängtad seger efter två bedrövelser.

"Viktigaste målet i karriären"

Den hockeyallsvenska ettan demonstrerade omgående att matchen var brutalt betydelsefull. Åtta sekunder in kom 1–0. Då snappade Jonathan Dahlén upp en puck snabbt efter nedsläpp, skickade vidare till Erik Karlsson som satte pucken i sidled till en ren Anton Wedin som petade in ledningsmålet.

- Mitt klart viktigaste mål i karriären, säger Wedin till C More.

Innan matchklockan hade hunnit ticka upp halvvägs in i den första perioden hade bortalaget gjort ytterligare två mål. Drömstart med andra ord.

Men starten på den andra perioden blev det omvända. Då hade hemmalaget vaknat till liv efter en sämre första period och efter tre minuter var ställningen plötsligt bara 3–2 till Timrå.

Längre än så kom inte SHL-jumbon Karlskrona.

Avgjorde i tredje

3.37 in i sista perioden tog Johannes Kinnvall vara på en retur från Dahlén och utökade bortalagets ledning, en tvåmålsledning som KHK inte mäktade med att vända på.

Sedan fastställde Jonathan Dahlén, med sitt första mål i direktkvalet och sitt tredje poäng i matchen, slutresultatet till 5–2 och reducerade matchserien till 1–2. På påskafton spelas den fjärde matchen i bäst av sju i Timrå.

- Vi skulle vara påslagen direkt och det är viktigt att få en bra start i matcherna. Jag tycker att vi följde vår gameplan riktigt riktigt bra, sen blir det lite nervöst när de får två snabba mål i inledningen av andra, säger Timrås tränare Fredrik Andersson.