Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Efter fem års väntan fick Timrå vinna en hemmamatch i SHL igen.

Timrås hemmajubel: Slog mästaren

Efter fem år fick Timrå återigen spela hemmamatch i SHL. Resultatet? Regerande mästaren Växjö besegrades med 2–1.

Timrås supportrar har fått genomleva fem år i hockeyallsvenskan, men under torsdagskvällen spelade laget återigen på hemmais i SHL igen.

På förhand uttryckte klubben oro för en oväntat svag biljettförsäljning, men de som faktiskt hade tagit sig till arenan – det kom till slut 4 224 åskådare – fick en glädjande överraskning.

"Svettigt i handskarna"

Det bottentippade Timrå ställde nämligen till med en rejäl skräll när Växjö, regerande mästare, besegrades med förhållandevis tydliga 2–1. Matchhjältar blev dels Emil Berglund, som satte det förlösande första målet och dels målvakten Niklas Svedberg, som är tillbaka i svensk ishockey efter spel i Nordamerika och Ryssland. 29-åringen både storspelade och hade turen på sin sida, då han fick se några puckar glida obehagligt nära mållinjen.

Växjö må ha dominerat skottstatistiken i matchen men lyckades inte spräcka nollan förrän med elva sekunder kvar att spela i 0–2-underläge, då tränaren Sam Hallam plockat ut målvakten Viktor Fasth. Men där tog det stopp för Växjö.

- Jag gör några bra räddningar. Slarvar kanske lite med några puckar och returer som studsar. Det var väldigt svettigt i handskarna i slutet, säger målvakten Niklas Svedberg till C More.

"Det är lurigt"

Till skillnad från Timrå, som redan har hunnit förlora en match den här säsongen, så var det premiär för Växjö. Tränaren Sam Hallam var mild i sin matchanalys.

- Alla vill ju ha snabba analyser i omgång ett. Tittar vi prestationen blir vi bättre ju längre det gick. Det är lurigt när man inte får utdelning, samtidigt är Timrå snabba i kontringarna. Vi kanske behöver hota lite mer i vår åkning, säger Växjötränaren.