Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Timrås Henrik Törnqvist, Johannes Kinnvall, Johannes Salmonsson och Rickard Palmberg. Arkivbild.

Timrås supersekunder: "Aldrig varit med om"

Sekunderna var på Timrås sida när Brynäs besegrades med 3–2 efter förlängning i SHL-ishockeyn. 2–2-kvitteringen kom med 0,8 sekunder kvar av tredje perioden, och segermålet med 2,6 sekunder kvar av förlängningen.

Inför annandagens möte hade jumbon Timrå förlorat fyra raka SHL-matcher. Och det såg länge ut att bli en femte hemma mot Brynäs. Men med 0,8 sekunder kvar av den tredje perioden kvitterade Johannes Kinnvall när han styrde in 1–0-skytten Anton Wedins skott efter en vunnen tekning i Brynäs zon till 2–2.

Förlängningen såg ut att förbli mållös, men då utnyttjade Timrå återigen slutsekunderna till sitt max. Med 2,6 sekunder kvar tryckte Rickard Palmberg in pucken via Brynäsmålvakten David Rautios benskydd och Timrå-glädjen efter slutsignalen gick inte att ta miste på.

- Det var tajt därute, starkt av oss att komma tillbaka dubbla gånger. Jag har nog aldrig varit med om något liknande innan, det var länge sedan i sådana fall. Det är nästan skönare att vinna så här, säger Rickard Palmberg till C More, enligt SHL:s webbplats.

3–2-segern var Timrås första sedan 2–1 hemma mot Örebro den 1 december.