Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Timrås Henrik Törnqvist. Arkivbild.

Timrås tilltänkta drömtrippel sprack

Jumbolaget Timrå anlände med bortasegrar mot såväl ettan som tvåan i SHL-tabellen i färskt minne. Men sviten höll inte i sig över matchen mot mästarlaget.

Efter en imponerande seger i Luleå följde Timrå upp med att, inom loppet av 61 glödheta sekunder, vända tvåmålsunderläge till uddamålsvinst mot Frölunda.

- Vinster som gett oss självförtroende. Vi har i och för sig aldrig känt oss slagna på förhand, vi har gjort många bra bortamatcher men nu har det studsat med oss, säger Henrik Törnqvist till TT.

Tidig Växjöledning

Även den här aftonen skulle Timrås förmåga att hämta upp underläge sättas på prov. Matchen hann inte mycket mer än starta innan Brendan Shinnimin letade upp returen på sitt eget skott och satte 1-0 till Växjö. Efter det spelade Timrå upp sig och skapade några möjligheter. Henrik Törnqvist fick närmast öppet mål i powerplay men lyckades inte förvalta den gyllene chansen.

Men Törnqvist revanscherade sig då han spelade fram till Johannes Kinnvalls kvitteringsmål. Timrå hade åter likaläge och klar vittring på en tredje raka bortaknall när halva matchen spelats.

- Känns jättebra, kul att kunna bidra med poäng. Att jobba hårt har alltid varit mitt signum men jag har också känt att jag haft mer poäng i mig, säger Henrik Törnqvist om sin glimrande form som gjort att han öst in poäng på sistone.

Janne Pesonen samt Erik Josefsson var spelarna som med varsitt mål återgav Växjö kommandot om de tre poängen.

- Lite för många dippar av oss, lyder Henrik Törnqvists snabbanalys av sitt lags bortainsats.

Gav inte upp

Timrå gav sig inte i första taget den här kvällen heller. Hampus Larsson reducerade till 2-3 och därefter tog man ut sin målvakt Niklas Svedberg vilket resulterade i några kvitteringschanser. Men gästerna från Medelpad fick resa hem utan poäng och befinner sig alltjämt på tabellens sista plats.

Växjö vann för 11:e gången i rad på hemmaplan och fortsätter sin klättring mot de högsta höjderna. Tränaren Sam Hallam var till viss del nöjd med hur hans spelare hanterade en match som de förväntades vinna, sett till tabellen.

- Vi lät Frölunda göra läxan. Utifrån vårt perspektiv, Timrå har allt att vinna. Det är en mental utmaning.