Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Örjan Kihlström i sulkyn imponerades av vallacken Västerboonthenews, som fortsätter imponera trots åldern. Arkivbild.

Tioåring dominerar i Gulddivisionen

Västerboonthenews är valack och därmed utestängd från vinterns största lopp i Frankrike. Men hemma i Sverige dominerar tioåringen fullständigt. På Jägersro kom ännu en seger i Gulddivisionen med Örjan Kihlström i sulkyn.

Västerboonthenews är i sitt livs bästa form – trots att han är inne på sin åttonde tävlingssäsong.

Sedan slutet av juli i fjol har han inte varit sämre än tvåa i elva starter. Han har tagit sju segrar och fyra andraplatser i landets tuffaste travlopp.

- Västerboonthenews har aldrig varit bättre. En fantastisk häst och en härlig kompis, sade Lasse Brindeborg.

Örjan Kihlström satt i sulkyn och hästen var verkligen på hugget direkt. Tioåringen höll nästan på att springa in i startbilen kort efter start. På bara några travsteg blåste han till spets mot erkände snabbstartaren Oasis Bi.

- Han var verkligen läcker. Otroligt att han kan vara så bra som tioåring. Jag är imponerad av både hästen och tränaren. Han vann väldigt enkelt i dag och det fanns gott om krafter kvar, sade Örjan Kihlström.

Oasis Bi stark tvåa

Segern i Arvid Stjernswärds minne gav 200 000 kronor i prissumma. Under det senaste året har den fräscha gamlingen tjänat 2,2 miljoner kronor.

Tvåa bakom Västerboonthenews var Oasis Bi, körd av Kim Eriksson. Han följde med i rygg på vinnaren men kunde inte riktigt haka i slutet.

- Det är väl ett sådant här tufft lopp som behövs för att komma i form. Han gjorde ett bra lopp och nu blir det nog start i Prix d’Amerique om två veckor, sade tränaren Stefan Pettersson.

Oasis Bi är en annan pigg tioåring som bara har 90 000 kronor upp till 18 miljoner kronor. Han var trea i Prix d’Amerique 2016 och ägaren Per-Gunnar Svärd vill gärna vara med en sista (?) gång på Vincennes.

Det innebär att det kan bli hela sju svensktränade hästar i Prix d’Amerique den 28 januari.

Lugn Qahar överlägsen

Det blev som väntat en favoritparad på Jägersro och ingen utdelning på fem rätt.

Olle Rols tog tredje raka V75-segern i den första avdelningen sedan Peter Ingves lyckats hitta ledningen från spår två. Tränaren och ägaren Mats Rånlund var imponerad över hästens utveckling de senaste månaderna.

Catarina Lundström har gjort ett toppjobb med hetsige Qahar QC. Hos tidigare tränare har han mest ägnat sig åt galopp. Nu är han hur lugn och säker som helst och krossade allt motstånd i V75-7. Det var femte raka segern med Ulf Ohlsson i sulkyn.