Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Torontos Auston Matthews Andreas Johnsson firar segern över San Jose.

Torontos Matthews vill ha Nylander tillbaka

Auston Matthews i Toronto hoppas att William Nylander kommer tillbaka till laget. Själv visade han att han är att räkna med, med tre poäng i första matchen efter skadan.

Matthews, som missat de senaste 14 matcherna på grund av en axelskada, gjorde två mål och en assist när hans Toronto besegrade San Jose i NHL-ishockeyn under natten mot torsdagen, svensk tid.

Före matchen pratade Matthews om svenske lagkamraten William Nylander.

- Han är en stor del av det här laget. Klockan tickar. Förhoppningsvis löser det sig eftersom alla uppenbarligen vill ha honom här. Och vi spelare vet att Willy vill vara här också, säger Matthews till nhl.com.

William Nylander och Toronto har fram på lördagskvällen på sig att komma överens om svenskens kontrakt. Nylanders rookiekontrakt gick ut efter förra säsongen, och parterna har haft svårt att komma överens om ett nytt avtal. Om man inte kommit överens före den 1 december får Nylander inte spela i NHL den här säsongen.

I mötet med San Jose, som slutade 5–3 till kanadensarna, gjorde Torontos John Tavares två mål, Patrick Marleau ett mål och Mitchell Marner tre assist (nummer 28, 29 och 30 för säsongen). Andreas Johnsson i Toronto noteras för två assist.

För San Jose satte Melker Karlsson sitt andra mål för säsongen.

Toronto har nu vunnit tre matcher i rad och totalt tio av de tretton senaste spelade.