Harry Kane, tvåmålsskytt för Tottenham.

Tottenham körde över Liverpool

Liverpools försvarsproblem fortsätter – och det utnyttjade Harry Kane. Den målfarlige Tottenhamanfallaren gjorde två mål i 4–1-segern på Wembley.

|

Redan innan kvarten var spelad hade Tottenham kopplat ett rejält grepp. Först satte Harry Kane 1–0 efter att Liverpoolförsvaret misslyckats med att ställa offside och sedan spelade han fram till Son Heoung-Mins 2–0 efter att Dejan Lovren gått bort sig fullständigt.

Mohamed Salah reducerade via stolpen i 24:e minuten, på en snabb omställning efter att just Kane blivit av med bollen, men "Spurs" fick sista ordet före paus när Dele Alli ökade på till 3–1.

Sedan var det dags för Kane igen. I 56:e minuten kom Liverpoolmålvakten Simon Mignolet helt fel på en frispark och när försvaret inte heller fick undan bollen passade Harry Kane på att göra 4–1.

- Harry Kane är en fantastisk spelare, en av de bästa anfallarna. Det är svårt att hitta ord för att beskriva honom. Han är otrolig, och så professionell. Ansträngningen utan boll – allt är fantastiskt, berömmer Tottenham-tränaren Mauricio Pochettino.

Trea efter Manchesterlagen

Tottenham är trea i Premier League, på samma poäng som Manchester United och fem bakom Manchester City.

Det var en bra söndag för Londonlagen, en mindre bra dito för lagen från Liverpool. Tidigare på eftermiddagen vann nämligen Arsenal med 5–2 borta mot Everton. Mesut Özil, Alexis Sánchez och Alexandre Lacazette startade tillsammans framåt för Arsenal och stjärntrion hade stor del i segern.

Det var dock Everton som fick en drömstart. Efter att en passiv Granit Xhaka avväpnats en bit in på Arsenals planhalva så kunde Wayne Rooney kyligt placera in 1–0 efter mindre än kvarten spelad. Nacho Monreal hittade en kvittering fem minuter från paus när han rakade in en målvaktsretur.

Utvisning för Everton

Kvitteringen följdes i andra halvlek av att firma Özil-Sánchez klev in i handlingarna. Den sistnämnde med inspelet och den förstnämnde med efterföljande nick i nät till 2–1. När viktige defensive mittfältspjäsen i Everton, Idrissa Gana Gueye, fick sitt andra gula kort med mindre än halvtimmen kvar att spela kändes hoppet släckt för hemmalaget.

Alexandre Lacazette dundrade därefter in 3–1, framspelad av Özil. Aaron Ramsey ökade på Arsenalledningen och Evertonmisären i 90:e, innan Oumar Niasse utnyttjade en bjudning på övertid för att putsa siffrorna.

Men Arsenal skulle trots det få sista ordet, genom en soloräd av Alexis Sánchez följt av 5–2 i sjätte övertidsminuten.