Manchester Citys Kevin De Bruyne gjorde 1–0-målet mot Cardiff.

Tottenham vann direkt på nya arenan

Premiärpubliken fick jubla. Efter en lång väntan kunde Tottenham äntligen inviga sin nya arena i London – och det blev seger direkt, 2–0 mot Crystal Palace i Premier League.

|

Sydkoreanske Son Heung-Min blev den historiska första målskytten när han skickade in 1–0 i den 55:e minuten, framspelad av Christian Eriksen. Samme Eriksen utökade sedan till 2–0 i 81:a och förgyllde festen

- Det var otroligt att få göra det första målet. Publiken var overklig, tack för stödet, säger Son till Tottenhams Twitter-konto.

Segern satt extra fint för "Spurs" med tanke på att tabelltrean hade fem raka ligamatcher utan seger (fyra förluster).

Samtidigt såg Manchester City till att Liverpools serieledning blev kortvarig. City svarade direkt i titelrejset och gick åter upp i topp efter 2–0 hemma mot Cardiff.

Kevin De Bruyne spräckte nollan redan efter sex minuter och kort före paus utökade Leroy Sané till 2–0 efter att ha avlossat bössan strax innanför straffområdet.

City toppar tabellen på 80 poäng, en före Liverpool med sex matcher kvar att spela.

Även Chelsea fick jubla. Maurizio Sarris manskap hade inga problem hemma mot Brighton och vann med 3–0 efter mål av Olivier Giroud, Eden Hazard och Ruben Loftus-Cheek.

Segern innebar att Chelsea gick förbi Manchester United i tabellen och upp på femte plats.