Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Andreas Engqvist. Arkivbild.

Tränaren om Engqvist i OS: "Nej, nej, nej"

Hjärnskakningsdrabbade Andreas Engqvist har ännu inte gett upp OS-hoppet. Djurgårdstränaren Robert Ohlsson räknar dock inte med sin stjärna i Tre Kronor-dressen.

Den 30-årige centern följde Djurgårdens träning på onsdagen från sidan. Det har gått nästan en månad sedan han åkte på hjärnskakningen mot Mora på annandag jul.

- Jag vill egentligen inte säga så mycket om OS för jag vet inte. Det går sakta framåt och jag har börjat röra på mig, säger han.

Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg har två platser öppna i OS-truppen, bland annat för att avvakta Engqvists skada, men måste besätta de platserna i slutet av veckan.

Tiden ser ut att ha runnit ut för Engqvist som missade nästan hela förra säsongen på grund av hjärnskakning. Så ser Djurgårdens tränare Robert Ohlsson i alla fall på saken.

- Om du inte är symptomfri och ska in och spela ett OS, det tror jag är fel ställe att börja. Sedan tror jag han själv och Rikard har ett hopp. Men han har fyra år att göra av sin hockey också så någonstans får han väl tänka lite längre, sade Ohlsson apropå att Engqvist har kontrakt med Djurgården i ytterligare tre säsonger.

Serietvåan Djurgården har också sin kanadensiske OS-forward René Bourque fortsatt på skadelistan med ljumskproblem. Han hoppas dock på comeback inom kort, kanske till måndagens hemmamatch mot Frölunda.

- Förhoppningsvis. Jag var på is i två dagar och fick ett litet bakslag, inget allvarligt, så nästa vecka är jag tillbaka, säger Bourque som avstod onsdagens isträning.