Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sebastian Samuelsson. Arkivbild.

Tre bom på tredje grusade Samuelssons chanser

Sebastian Samuelsson hade slagläge. Men med tre bom grusades han förhoppningar på skidskyttejaktstarten i Pokljuka. I damernas jaktstart blev Mona Brorsson bästa svenska med en 16:e plats.

Sebastian Samuelsson gick ut som 14:e man på söndagens jaktstart över 12,5 kilometer. Och efter två fläckfria skytten såg det ut som att det kunde bli en framskjuten placering för svensken i Pokljuka.

På det tredje skyttet skulle dock svenskens förhoppningar grusas. Tre bom, och Samuelssons förhoppningar om en kul eftermiddag på slovensk snö var bortblåsta.

I mål blev det en 19:e plats för svensken, som moloket passerade mållinjen.

- Det var bra med fullt i ligg. Det var lite tunga ben. Men med tre bom i första stå blir dagen lite förstörd, säger Samuelsson till SVT.

"Jag har kapacitet"

Han var trots det ändå belåten med premiärhelgen i Pokljuka.

- Jag visar att jag har kapacitet. Jag tar med mycket positivt härifrån.

I täten blev det samtidigt en dramatisk norsk-fransk uppgörelse. Johannes Thingnes Bø sköt två bom i sista skyttet och bjöd in konkurrenterna i loppet. Aleksandr Loginov från Ryssland vurpade dock i sista backen, och Bø höll till slut undan för Quentin Fillon Maillet, dock endast med 0,1 sekunder.

Jesper Nelin och Martin Ponsiluoma fick, precis som Samuelsson, tre bom var totalt. Det gav en 31:a och 34:e plats.

Klättrade tre placeringar

På damsidan gick Mona Brorsson ut som 19:e åkare och utan den där bommen i tredje skyttet hade hon nog kunnat klättra mer än hon gjorde bland konkurrenterna. Nu blev det en 16:e plats, och det bästa resultatet bland svenskorna som saknade Hanna Öberg på grund av sjukdom.

- Jag är ganska nöjd att jag klättrade i placeringarna, men det är så här nära topp 15 alltså. Så det finns lite att hämta ändå, säger Brorsson i SVT.

- Men det går framåt och framåt.

Emma Nilsson blev 38:a och Linn Persson 54:a.

Kaisa Mäkäräinen gick ut i ledning och bjöd på en uppvisning med snabb åkning och prickfritt skytte. Finländskan vann före Dorothea Wierer, Italien, och Paulina Fialkova, Slovakien.