Tre Kronor förlorade mot Tjeckien

Tre Kronor hämtade sig aldrig efter den dåliga starten mot Tjeckien i Carlson Hockey Games. Det blev till slut förlust med 1–3.

|

Hårt arbete tog Tre Kronor till seger över Ryssland i torsdags (2–1). I första perioden mot Tjeckien jobbade svenskarna knappt alls och fick bara iväg tre skott på mål. Ett av dem gav dock mål, genom Carl Klingberg som på egen hand tog sig igenom anfallszon och sprätte upp kvitteringen efter 14.25.

- Jag tittade bara rätt fram och hade tur att jag fick med mig pucken när jag chippade fram den och så var jag helt fri, säger Klingberg till SVT om målet.

Redan efter 3.17 gjorde Tjeckien sitt första mål, genom Robin Hanzl. Det blev ytterligare tolv tjeckiska skott i perioden, men den svenske målvakten Magnus Hellberg storspelade.

Utvisning straffade sig

Sverige kämpade sig in i matchen i den andra perioden och var det bättre laget, dock utan att få in något mål på elva skott.

I den tredje var hemmalaget återigen det bästa laget och fick också utdelning, i numerärt överläge i mitten av perioden. Andrej Nestratil gjorde målet.

Grönborg tog ut målvakten med drygt två minuter kvar att spela. Det straffade sig. Sverige tappade pucken och Roman Horak slog in 3–1 efter en fin passning från Roman Cervenka.

- De är ett bra lag och vår start var alldeles för dålig. Sen gjorde vi match av det. Men när de gjorde mål i powerplay blev det tufft, säger Anton Rödin till SVT.