Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Victor Hedman, i mitten, firar sitt mål i matchen mot Washington.

Tre poäng av Hedman i viktig Tampa-seger

Victor Hedman klev fram när Tampa Bay behövde det som mest. Med ett mål och två assist låg han bakom lagets 4–2-seger, och reducering till 1–2 i matcher, i NHL-semifinalen mot Washington.

Efter två raka hemmaförluster var Tampa Bay rejält pressat i NHL-ishockeyns semifinalspel. Men Floridalaget reste sig och vann den tredje matchen mot Washington, 4–2 på bortaplan.

- Vi ville komma upp på en högre nivå än i de två matcherna i Tampa och det här var absolut ett steg i rätt riktning, säger Victor Hedman till Aftonbladet.

- Det finns fortfarande mer att göra, vi får inte klappa oss själva på axeln och känna oss nöjda, men det är så klart viktigt att vi kunde åstadkomma det här. Det hade varit väldigt tungt om vi hade hamnat i 0–3-underläge.

Första slutspelsmålet

Den svenska backen var i högsta grad inblandad i segern. Först assisterade han till Steven Stamkos 1–0 och Nikita Kutjerovs 2–0 innan han i början av den andra perioden själv satte 3–0.

Den här gången var det Kutjerov som med en snabb sidledspassning lurade Washingtonförsvaret och gav Hedman i princip öppet mål. Det var svenskens första mål i årets slutspel.

- Jag vill alltid göra skillnad när jag är på isen, och jag får spela mycket för att jag ska producera, så det här var så klart skönt, säger Victor Hedman.

Bäckström skadad

Washington leder matchserien med 2–1, men fick för fjärde matchen i rad klara sig utan Nicklas Bäckström. Det fanns förhoppningar om att svensken skulle kunna vara med, men han är fortfarande inte återställd efter den handskada som han åkte på under kvartsfinalserien mot Pittsburgh.

Nästa match spelas natten till fredag, svensk tid, i Washington.