Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Djurgårdens Jonathan Davidsson, i blått, blev tvåmålsskytt i 7–4-segern över Timrå. Här i kamp med gästernas Marcus Hardegård.

Tredje gången gillt för Davidsson

Mållös i de två första matcherna efter hemkomsten från NHL-försöket i Columbus. Det blev tredje SHL-matchen gillt för Jonathan Davidsson som sköt två mål i Djurgårdens 7–4-seger över Timrå.

Davidsson utnyttjade två frilägen i en svängig match mot Timrå.

Djurgården tog ledningen tre gånger – men den pigga nykomlingen, som tagit SHL med storm, kvitterade varje gång.

Fjärde gången satte Djurgården in segerrycket då laget gick från 4–4 till 7–4 i sista perioden.

När Jonathan Davidsson sköt 6–4 efter en högklassig individuell prestation var Timrå ett slaget lag. Då hade 13.44 spelats av tredje perioden. Davidsson snodde pucken från Timråbacken Marcus Hardegård vid egen blålinje och åkte i ensamt majestät mot gästernas målvakt Niklas Svedberg som han överlistade med en backhand.

"Ingen nytta"

Första friläget fram till 1–0 avslutade han distinkt med ett handledsskott i krysset.

Jonathan Davidsson var en av de sista forwardsspelarna som ratades från Columbus i NHL, men han säger att han inte känner dubbla känslor över att vara tillbaka hemma där han ju spelar i samma kedja som yngre brorsan Marcus.

- Absolut inte, det är jättekul att vara tillbaka. De vill att jag ska få spela mycket och utvecklas och hade jag varit kvar där borta så hade jag just nu inte varit en av tolv forwards som fått spela. Det gör ingen nytta för mig att sitta på läktaren, sade 21-åringen som gjorde 31 poäng, varav tio mål, i fjol.

Saknar "Acke"

Nu saknas bara att Axel Jonsson Fjällby också vänder hemåt från spel i AHL så är succékedjan från förra säsongen återsamlad.

- Det är klart att jag saknar ”Acke”. Vi håller kontakten, men han vill inte säga jättemycket. Han var väldigt nära att ta en plats i Washington så jag förstår om han vill vara kvar och satsa på att bli uppkallad. Vi får se vad som händer.

Även Daniel Brodin blev tvåmålsskytt i ett Djurgården som är sylvasst framåt, men gjorde en del misstag i egen zon. Timrå visade, trots förlusten, varför laget överraskat alla och plockat poäng i fem av åtta matcher så här långt.

Nykomlingen utmanade ett starkt Djurgården, trots en mardrömsstart med 0–2 efter drygt fem minuter och underläge flera gånger.

- Vi har chanser, ett stolpskott och friläge i tredje perioden. Men vi gör lite för många individuella misstag, tyckte tränaren Fredrik Andersson.